2024.5.15 11:18
Olvasási idő 0:36
Maier Péter

Biztonsági kamera és mesterséges intelligencia is lehet a Zuckerbergék által fejlesztett fülhallgatóban

TECH-TUDOMÁNY FÜLHALLGATÓ MARK ZUCKERBERG META

Kamera érzékelné a környezetünkben felbukkanó veszélyeket, így óvná viselői biztonságát a Meta új fülese.

Új, mesterséges intelligenciával átitatott projekten dolgozhat a Facebook anyavállalata, a Meta. Ezúttal egy újfajta, kamerával ellátott fejhallgatót fejleszthetnek, legalábbis erről számol be az Information friss jelentése.

Az MI-vel megtámogatott fülhallgatónak két kifelé néző kamerája lesz az oldalán, amelyek segítenek felismerni a viselő környezetében történő eseményeket, és valós idejű MI-segítséget nyújtanak. A projekt munkaneve a „Camerabuds”, ami a fülhallgató és kamera szó összevonásából származó szójáték.

Egyelőre nem világos, hogy a projekt mióta van fejlesztés alatt a Metánál, ahogy az sem, hogy most hol tart a munka. Zuckerberg és a Meta egyelőre nem reagált a hírekre, de a források szerint a cégvezér „több lehetséges tervezetet is látott az eszközhöz”, és „nem elégedett“ a fejlesztéssel.

A szakportál szerint cégen belül több mérnöki aggály is felmerült, beleértve az akkumulátor élettartamát és hőjét, valamint a várható adatvédelmi problémákat a kütyüvel kapcsolatban. A dizájnt akár az is befolyásolhatja, hogy a hosszú hajú emberek hajszálai eltakarhatják a kamerákat.