2024.5.11 12:56
Olvasási idő 1:04
Masszi-Rigó Csilla

A Last of Us színésze, Bella Ramsey fogja játszani minden idők egyik legveszélyesebb női terroristáját

FILMEK + SOROZATOK BELLA RAMSEY FILMEK TERRORIZMUS

A 20 éves színész új filmjében a Fehér Özvegy, vagyis Samantha Lewthwaite bőrébe bújik, akinek a kétezres években az egész világot sikerült megtévesztenie, miközben több mint 400 ember haláláért volt felelős.

Samantha Lewthwaite-et, vagyis a Fehér Özvegyet fogja játszani a Trónok harcából és a Last of Us című sorozatból ismert Bella Ramsay a Girl Next Door című filmben – derül ki a Variety cikkéből. Lewthwaite volt annak a Germaine Lindsaynek az egykori felesége, aki 2005. július 7-én huszonöt emberéletet követelő robbantásos öngyilkos merényletet követett el a Piccadily metróvonalon a 7/7 merényletsorozat részeként. 

Bella Ramsey fogja játszani minden idők legekresettebb női terroristáját
Samantha Lewthwaite az Interpol körözési oldalán. Forrás Oli Scarff/Getty Images

A film a feleség szemszögéből mutatja be a történetet, Lewthwaite-et ugyanis gyászoló feleségként ismerte meg a világ, ám később kiderült róla, hogy ő maga is több terrorcselekményhez köthető és több mint 400 ember haláláért lehet felelős. Az Észak-Írországban született nő tizenévesen kezdett el szimpatizálni az iszlám vallással szülei válását követően. Első férjével Germaine Lindsay-vel 2002-bem egy háborúellenes tüntetésen találkoztak, házasságukból pedig két gyermek született, a második néhány hónappal Lindsay terrortámadását követően. A fiatal özvegyasszonyról mindenki elhitte, hogy semmit nem tudott férje radikalizálódásáról, miután pedig házukat valaki felgyújtotta, még védelmi programban is részesült. A gyermek születése után nem sokkal a nőnek nyoma veszett, legközelebb 2011-ben merült fel újra a neve, miután a kenyai rendőrség körözést adott ki ellene egy terrorcselekmény megtervezése miatt. A Fehér Özvegy az al-Shabaab terrorszervezet tagja lehet, és máig nem sikerült a nyomára bukkanni, így ő a legkeresettebb női terrorista. 

Bella Ramsey egy Last of Us-bemutatón áprilisban Forrás FilmMagic/FilmMagic for HBO

A Girl Next Door címet viselő filmet Bruce Goodison egyaránt jegyzi íróként és rendezőként. Mint elmondta, a történet főként a 7/7 merényletsorozatot követő napokat dolgozza majd fel, de kitekint annak a gyászoló és radikális nőnek az élettörténetére is, akivé Samantha Lewthwaite vált. Goodison hozzátette, olyan embert keresett a szerepre, aki semmitől sem fél, szerinte Bella Ramsey pedig képes lesz szívet, életet és összetettséget vinni a szerepbe.