2024.5.9 13:27
Olvasási idő 0:38
Szöllősi Anna

Komoly kihívója akadt a Google-nek: hamarosan keresőként is működhet a ChatGPT

TECH-TUDOMÁNY CHATGPT GOOGLE INTERNET MESTERSÉGES INTELLIGENCIA

Egy belsős forrás szerint az OpenAI már egy olyan fejlesztésen dolgozik, ami lehetővé tenné, hogy a ChatGPT online keresőként működjön. Az új funkció komoly vetélytársat jelenthet a Google-nek.

A Bloomberg értesülései szerint az OpenAI kiaknázná  a mesterséges intelligencia egyik legígéretesebb felhasználási területét, és egy olyan új funkció fejlesztésén dolgozik, amivel a ChatGPT képes lenne böngészni a neten. A potenciálisan keresőként is működő ChatGPT a fejlesztéssel akár a Google-lel is felveheti majd a versenyt – írja a 24.hu.

A ChatGPT egyébként már most is képes internetes eredményeket szolgáltatni, a tudása viszont egyelőre elég korlátolt, a szolgáltatás pedig csak a fizető felhasználóknak elérhető.

Az ígéretes, új funkció lehetővé tenné a felhasználók számára, hogy kérdéseket tegyenek fel a ChatGPT-nek, a mesterséges intelligencia pedig a weben talált válaszokat forrásmegjelöléssel dobná ki.

Ha a felröppent hírek igazak, a keresőfunkció a szöveges válasz mellett képeket is használna, így ha egy felhasználó például arra lenne kíváncsi, hogyan kell kicserélni egy kilincset, az írásos találatok mellé akár illusztrációt is kaphatna, ami szintén a megértést segítené.

Kiemelt tartalom
Magyar egyetemen is oktatni fogják a ChatGPT használatát Magyar egyetemen is oktatni fogják a ChatGPT használatát 2023.11.16 12:40

A Bloomberg információit részben megerősíti, hogy már most is létezik egy search.chatgpt.com nevű weboldal, bár egyelőre „nem található” felirat várja a honlapra látogatókat.