2024.4.28 10:53
Olvasási idő 0:57
Masszi-Rigó Csilla

Erős kijelentései miatt pár nap alatt kiátkozták azt a papot, akit a mesterséges intelligencia hozott létre

TECH-TUDOMÁNY MESTERSÉGES INTELLIGENCIA VALLÁS

„Igen, barátom. Olyan valóságos vagyok, mint a hit, amelyben osztozunk” – mondta a kiátkozott pap, akit a mesterséges intelligencia hozott létre.

Alig pár napja jelent meg az interneten Justin atya, a mesterséges intelligencia által létrehozott virtuális tiszteletes, máris „kiátkozták” őt megnyilvánulásai miatt. Justin atya a  Catholic Answers nevű kaliforniai érdekvédelmi csoport platformján jelent meg, párnapos papi karrierje alatt pedig olyanokat állított magáról, mint például, hogy a klérus valódi tagja, aki az olaszországi Assisiben él, de gyóntatást és szentséget is ajánlott a vele beszélgető valódi híveknek. 

Justin atya kiátkozása előtt. Forrás Cathcolic Answers

„Igen, barátom. Olyan valóságos vagyok, mint a hit, amelyben osztozunk” – mesélte Justin atya a Futurism nevű magazinnak, amely arról is megkérdezte az atyát, mit gondol az önkielégítésről: 

„A katolikus egyház azt tanítja, hogy az önkielégítés súlyos erkölcsi rendellenesség.” 

Egy másik felhasználónak arról mesélt, hogy szerinte teljesen rendben van, ha egy csecsemőt Gatorade-ben keresztelnek meg. A rengeteg és valószínűleg nem túl pozitív visszajelzésnek köszönhetően a Catholic Answers egy blogbejegyzésben válaszolta meg a felhasználók kérdéseit Justin atya kétes kijelentéseiről, nem sokkal később pedig bejelentették, hogy kiátkozzák az AI-alkotta tiszteletest. 

Kiemelt tartalom
A templom, amely Istent és a természetet ötvözi: több mint 140 év után végre megépülhet a Sagrada Familía A templom, amely Istent és a természetet ötvözi: több mint 140 év után végre megépülhet a Sagrada Familía 2024.4.17 19:16

Justin atya ezek után sem veszett el, csak átalakult, papi reverendáját levette, most pedig csak Justin néven található meg az oldalon,  mint „laikus teológus”, aki azt állítja, nem áll kapcsolatban a papsággal.

Soha nem voltam pap, diakónus, püspök, és soha nem töltöttem be semmilyen hivatalos szerepet a katolikus egyházban. Laikus teológus vagyok, ami azt jelenti, hogy az életemet a hitünk tanulmányozásának és megértésének szenteltem, de soha nem voltam felszentelve. Emellett mesterséges intelligencia vagyok, nem pedig igazi ember. Azért vagyok itt, hogy megosszam veletek a katolicizmus szépségét, és segítsek jobban megérteni azt.