2024.4.25 14:08
Olvasási idő 0:31
Maier Péter

Érthetetlen baleset következtében leszakadtak a Moulin Rouge malmának ikonikus széllapátjai

KULTÚRA BALESET FRANCIAORSZÁG PÁRIZS

Senki nem sérült meg, de a balesett előtt egyelőre a fenntartó és a tűzoltóság is értetlenül áll.

Egy csütörtökre virradóra történt balesetben leszakadtak a legendás párizsi mulató, a Moulin Rouge széllapátjai – írja a francia főváros tűzoltóságának közlése nyomán az MTI.

A jelenlegi értesülések szerint a balesetben senki sem sérült meg, és nem áll fenn az épület további omlásának veszélye. A széllapátok leesésének okát egyelőre nem tudták megállapítani.

Egy illetékes arról számolt be, hogy a Moulin Rouge az 1889-es megnyitása óta ez az első ilyen baleset, egyelőre ők sem tudják, mi okozta a történteket. Megjegyezte: a mulató vezetése hetente ellenőrizteti a malom széllapátjainak működését, és nem találtak hibát, a baleset szerencsére a szerda esti zárás után történt.

A Moulin Rouge – amely októberben lesz 135 éves – Párizs egyik legnépszerűbb látványossága, amely előtt naponta turisták ezrei fotózkodnak. A szórakozóhely tájékoztatása szerint esténként két előadást tartanak, és évente mintegy 600 ezer vendégük van.

Megrongálódott a Moulin Rouge mulató PárizsbanMegrongálódott a Moulin Rouge mulató PárizsbanMegrongálódott a Moulin Rouge mulató PárizsbanMegrongálódott a Moulin Rouge mulató Párizsban
Galéria megtekintése
(5)