2024.3.25 13:52
Olvasási idő 1:46
Maier Péter

Matt Healy megmentett volna egy manchesteri klubot azzal, hogy megveszi a szomszéd házát, de a smárolós ügye miatt nem tudta

ZENE MATTY HEALY THE 1975

Végül a szórakozóhely megmenekült, de nem általa.

Matt Healy, a 1975 zenekar frontembere állítólag megpróbálta megmenteni a legendás manchesteri Night & Day Cafe nevű helyet azzal, hogy megvásárolja annak az embernek a lakását, aki a zaj miatt perelte a klubot – írja az NME

A szórakozóhely jövője veszélybe került az elmúlt években, miután egy lakos, aki a COVID-lezárások alatt költözött Manchesterbe, panaszt tett a zaj miatt. A Night & Day-t perelő férfi élettársa a bíróságon elmondta, hogy a férfi „remetévé“ változott, és 30 kilót fogyott a stressz miatt.

A férfi most először nyilatkozott a médiának. A Manchester Millnek mesélte el, hogy Healy felajánlotta, hogy megveszi a lakást, ezzel megoldva a konfliktust.

A 1975 énekese a Manchestertől 12 mérföldre délre fekvő Alderley Edge-ben nőtt fel, és már korábban támogatásáról biztosította a helyszínt, amikor az először veszélybe került. „Ez NEM történhet meg“ – írta egy Instagram-posztban 2022 novemberében. „A tanácsnak ejtenie kell az ügyet“.

Matt Healy a 1975 atlantai koncertjén, 2023-ban
Matt Healy a 1975 atlantai koncertjén, 2023-ban Forrás Scott Legato/WireImage

Healy először 2023 júliusában kereste meg a férfit, akire Alexként hivatkozik a lap, E-mailjében azt írta: „Valóban nagyon érdekelne a lakása megvásárlása. Király lenne!“. Alex hozzátette, hogy Healy „bájos volt és komolyan érdeklődött“.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Pogány Induló, Little Simz, Kanye West és Ty Dolla $ign a heti megjelenések között Playback Péntek: Pogány Induló, Little Simz, Kanye West és Ty Dolla $ign a heti megjelenések között 2024.2.9 18:14

Állítólag a zenész augusztus végén megnézte a lakást, és komoly érdeklődést mutatott az ingatlan iránt. „Sokat beszélt az építészetről és a belsőépítészetről“ – mondta Alex, hozzátéve, hogy hosszasan dumáltak Healyvel. „A beszélgetés nagy része azzal telt, hogy arról érdeklődött, hogyan érezzük magunkat az élettársammal“.

A találkozó után Healy levelet írt, amelyben megerősítette vásárlási szándékát, és felmérést készíttetett a lakásról. Felajánlotta, hogy 275 ezer fontért megveszi, kézpénzben fizetve, ami 55 000 fonttal több volt, mint amennyiért Alex és társa vették az ingatlant. Alex hajlott az eladásra, hogy tehermentesítse élettársát, akinek a mentális egészségét állítása szerint tönkretették a zajproblémák és az amiatt követő vita. Ettől függetlenül nem volt könnyen meggyőzhető, mert az ügy ellenére álomlakásként tekintett a kecóra.

Végül azonban maga Healy volt kénytelen visszakozni az ajánlattól, miután őt és zenekarát 2 millió fontra (nagyjából 920 millió forintra) perelte be a malajziai Good Vibes Festival. A júliusi fellépésük, amelyben Healy kritizálta az ország LMBTQ-ellenes törvényeit, és tiltakozásul megcsókolta Ross MacDonald basszusgitárost, a fesztivál idő előtti lefújásához vezetett. A per miatt Healynek azt tanácsolták, hogy ne vásároljon semmilyen ingatlant.

Kiemelt tartalom
Matty Healy megszólalt a malajziai csókbotránnyal kapcsolatban Matty Healy megszólalt a malajziai csókbotránnyal kapcsolatban 2023.10.13 10:36

A 1975 képviselői egyelőre nem kommentálták vagy erősítették meg a sztorit. A zenekar európai turnéja pénteken ért véget Kölnben.

Ami a Night & Dayt illeti, hosszú bírósági csatározás után eldőlt, továbbra is működhet zenei helyszínként és éjszakai klubként.

Margaret McCormack kerületi bírónő a Manchester Evening Newsban azt mondta, hogy a szórakozóhely kellemetlenséget okoz, különösen azért, mert péntek és szombat éjjel 11 és 3 óra között működik. Mindezek mellett azt is megállapította, hogy Manchester északi negyede egy „élénk, vibráló“ terület, még akkor is, ha a beköltözők miatt már vegyesen nevezhető lakó- és bulinegyednek.