2024.3.17 12:16
Olvasási idő 1:08
Maier Péter

Kritizálják Kanye Westéket, mert a Rolling Loud-koncertjükön nem adtak elő semmit

ZENE FESZTIVÁL KANYE WEST

Talán túlzás elvárni egy ekkora zsenitől, hogy mikrofon is legyen a kezében a saját koncertjén, nem?

Headlinekrént üdvözölte a közönség Kanye Westet és Ty Dolla Signt a kaliforniai Rolling Loud fesztiválon, akik a Vultures című lemezükkel érkeztek főfellépőnek, viszont koncertjük jobban hasonlított egy listening party-ra (jóindulattal művészi performanszra), ugyanis a két rapper mikrofon nélkül állt a sznpadon, miközben egy órán keresztül szóltak a lemez masterei.

Kanye West az immár jellegzetes hokis maszkjában jelent meg, és sétálgatott a színpadon, mint ahogy listening partikon szokott. A „koncert“ után a duó elhagyta a színpadot, és csak egy DJ-t hagyott hátra, aki West karrierjének legnagyobb slágereit játszotta. Később a Big Boy TV-nek adott interjúban megvédték magukat, mondván: „Még mindig jobb, mint más emberek mikrofonos műsorai“. A duó azt állítja, hogy a műsor lényege a fényshow és a füst volt. Szilárdan hisznek abban, hogy az emberek azért járnak koncertre, hogy „egy élményt kapjanak“. Hogy ez miért nem összeegyeztethető a rappeléssel, az nem derül ki.

Ty Dolla Sign és Kanye West a 2024-es, kaliforniai Rolling Loud-koncerten
Ty Dolla Sign és Kanye West a 2024-es, kaliforniai Rolling Loud-koncerten Forrás Scott Dudelson/Getty Images

A közösségi médiában természetesen némi kritikával nézett szembe a történelmi produkció, sokan átverésként élték meg ugyanis. A Variety beszélt a szervezőkkel, akik elmondták, hogy a fesztivál is „konvencionálisabb konceret várt, amihez még egy speciális színpadot is felállítottak kör alakú világítóberendezéssel“. Azok, akik csak csütörtökre  – tehát kábé direkt Westék miatt – vásároltak jegyet a háromnapos fesztiválra, nagyot csalódtak.

Kiemelt tartalom
A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus A 2024-es Coachella ruhákban: jetik, cserkészek, punkok és Jézus 3 nappal ezelőtt

Mindez azok után történt, hogy a Rolling Loud eleve kritikával nézett szembe, amiért egyáltalán visszahívta Ye-t a korábbi antiszemita megjegyzései után. A show hasonló jellegű volt, mint a legutóbbi nyilvános listening partyk. Azokon is mindketten sötét csuklyás ruhába öltöztek, majd az album lejátszása után azonnal távoztak.