2024.3.11 12:08
Olvasási idő 2:03
Maier Péter

K. Endre újra felkereste az egyik bicskei áldozatot, hogy segítsen tisztára mosni a nevét, már a rendőrség is vizsgálódik

KÖZÉLET NOVÁK KATALIN PEDOFÍLIA RTL

Az RTL "Házon kívül" című műsorának rejtett kamerás felvételein az látható, ahogy a volt igazgatóhelyettes arról győzködi a fiatal fiút, hogy vegyen fel egy videót, amiben megváltoztatja a vallomását. A budapesti rendőrség vizsgálja a riport tartalmát.

K. Endre a közelmúltban több alkalommal is kapcsolatba lépett az egyik bicskei áldozattal, hogy videófelvételekkel segítsen tisztára mosni a nevét.

Az RTL Házon kívül című műsora rejtett kamerákkal vette fel, ahogy a korábbi gyermekotthon-igazgató egy parkban beszélget az egyik fiúval, akit még 2016-ban próbált meg rávenni, hogy változtassa meg a vallomását a pedofíliával elítélt igazgatóról, Vásárhelyi Jánosról.

Az RTL által kiadott videó miatt, magánszemélytől érkezett feljelentést követően már a rendőrség is vizsgálódik – közölte a Telex megkeresésére a BRFK.

A felvett találkozó már a második volt, ugyanis egy héttel korábban K. Endre már kezdeményezett egy találkozót, hogy rávegye az áldozatot, hogy videós formában igazolja az ártatlanságát. A fiút a hajléktalanszállón élő édesanyján keresztül találta meg az egykori igazgatóhelyettes. 

„Vett nekünk enni, anyukámnak cigit, adott hatezer forintot, csináltam neki két videót az ártatlanságáról” – mesélte a fiú az első találkozóról, amely után K. Endre ismét kezdeményezett egyet. Ez utóbbit rögzítették az RTL kamerái: a felvételen a férfi azt kéri, hogy az áldozat készítsen új videókat, mert a korábbiakkal az ügyvédje nem volt megelégedve.

Azt mondta, hogy hangsúlyozottabban lehetne esetleg mondani, hogy nem történt semmi olyan, hogy nem írattam én alá veled semmit

– hangzik el a felvételen. A fiú ekkor azonban már visszautasítja, hogy újabb videókat készítsen, sőt, az is elhangzik, hogy a korábbiakat is szeretné visszavonni.

Az RTL Házon kívül című műsorában láthatóak azok a felvételek, amelyeken K. Endre az egyik bicskei áldozatot próbálja rávenni, hogy segítsen tisztára mosni a nevét
Az RTL Házon kívül című műsorában láthatóak azok a felvételek, amelyeken K. Endre az egyik bicskei áldozatot próbálja rávenni, hogy segítsen tisztára mosni a nevét Forrás RTL

A fiatal heroinfüggő édesanyjától került először gyermekotthonba ötévesen. A bicskei otthonban Vásárhelyi látszólag a gondjaiba vette, majd 13 éves korában kezdte el szexuálisan kizsákmányolni. A fiú kamaszkorában lett maga is kábítószerfüggő, a riport szerint ez törte ketté ígéretes focistakarrierjét, ugyanis a felcsúti Puskás Akadémiában játszott.

Az áldozat 2016-ban tett feljelentést az igazgató ellen, K. Endre azonban később nyomást gyakorolt rá, hogy változtassa meg a vallomását. Papírra kellett írnia, hogy „igazság az, hogy nem húzta le a nadrágom, és nem fogta meg, és nem verte ki. Mostanában sokat gáztöltőztem, és az se volt rám túl jó hatással, sokszor nem gondolkoztam tőle tisztán”.

A Házon kívül felvételeit itt lehet megnézni:

Vidéki prókátor: Nem volt méltó a kegyelemre

A témában megszólalt a Vidéki prókátor nevű Facebook-oldalt üzemeltető jogász, aki Novák Katalin kegyelmi döntését is leleplezte. „K. Endre továbbra sem hagyja békén a főnöke által szexuálisan abuzált, lelkileg-idegileg meggyötört és a főnöke, valamint a »mundér becsülete« érdekében általa elárult fiatalokat“ – írja bejegyzésében.

Kimondható tehát, hogy esetében nem volt eredményes a büntetés, kegyelemre pedig nem volt méltó. Ügyvédként pedig csak bízni tudok abban, hogy azt, amit most tett, nem ügyvédi tanácsra tette

– teszi hozzá a Vidéki prókátorként posztoló jogász.

K. Endre kényszerítés kísérlete miatt került börtönbe, majd 2023-ban kapott kegyelmet Novák Katalintól. A történet innentől közismert, az elmúlt évek egyik legnagyobb politikai botránya odáig gyűrűzött, hogy az államfő mellett Varga Judit igazságügyi miniszter is lemondott, és YouTube-os influenszerek hatására pesszimista becslések szerint is minimum 50 ezer, Pottyondy Edina közlése szerint viszont legalább 150 ezer ember gyűlt össze a Hősök terére szervezett tüntetésen.

Kiemelt tartalom
„Ma már Magyarországon bátorságnak számít kiállni a gyermekvédelem mellett” – 50 000 EMBER A HŐSÖK TERÉN – A Te Hangod „Ma már Magyarországon bátorságnak számít kiállni a gyermekvédelem mellett” – 50 000 EMBER A HŐSÖK TERÉN – A Te Hangod 2024.2.17 17:24
Ha bántalmazás (akár, szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak) áldozata vagy, hívd ingyenesen a NANE Segélyvonalat a +36 80 505 101-as telefonszámon, ha pedig jogi természetű kérdésed van, keresd bizalommal a PATENT Egyesület szintén ingyenes jogsegély-szolgálatát a +36 21 20 22 083-as számon.