2024.3.11 10:58
Olvasási idő 1:12
Maier Péter

Szoboszlai korrekt teljesítménnyel vette ki a részét az év legfontosabb Liverpool-meccséből

SPORT JÜRGEN KLOPP LIVERPOOL FC SZOBOSZLAI DOMINIK

A vasárnap délutáni Liverpool–Manchester City két legendás, rivális edző utolsó párharca volt a Premier League-ben. A történelmi jelentőség mellett az aktuális versenyfutás miatt is fontos volt, milyen eredmény születik.

Egy legendás rivalizálás utolsó fejezete zajlott le vasárnap délután a Premier League-ben. A nyáron a Liverpoolból távozó Jürgen Klopp és a Manchester Cityt irányító Pep Guardiola az elmúlt évtized két legnagyobb hatású edzői, és most találkoztak utoljára az angol bajnokságban, ráadásul egy magyar játékos szereplésével.

Az immár történelminek számító rangadón – amely az aktuális bajnoki versenyfutásban is rengeteget számít – a Manchester City kezdett jobban, és egy trükkös szöglet után, John Stones révén meg is szerezte a vezetést a 23. percben. Az első félidő második felében már veszélyesebbnek bizonyult a Liverpool, de egyenlíteni csak a szünet után sikerült: Alexis Mac Allister egy vitathatatlan eset után befújt tizenegyest értékesített. A második játékrészben aztán egyértelműen a Liverpool akarata érvényesült, és egy nekik sokkal jobban fekvő, rohanós, mindkét oldalon nagy helyzeteket hozó játék alakult ki. Az eredmény azonban nem változott, az utolsó Klopp-Guardiola Premier League-rangadó 1-1-es döntetlennel ért véget.

Jürgen Klopp és Pep Guardiola utolsó Premier League-rangadójukon
Jürgen Klopp és Pep Guardiola utolsó Premier League-rangadójukon Forrás Robbie Jay Barratt - AMA/Getty Images

Szoboszlai Dominik nem játszott rossz meccset. A 60. percben lecserélték, feltételezhetően amiatt, mert a magyar játékos frissen tért vissza hosszú sérüléséből, és még nem kockáztatnák a teljes felépülését. 60 percnyi játékideje alatt volt egy óriási helyzete, amikor kicsivel a kapu fölé fejelt, illetve egy veszélyesen elvégzett szabadrúgása is, amelyet az akkor még pályán lévő Ederson kapus hárítani tudott. A magyar középpályás a Fotmob adatai szerint 67 százalékkal (18/27) passzolt a meccsen, kialakított egy helyzetet, valamint 5 passzt adott a támadóharmadba. A védekező játéka most is kiemelkedő volt, ötször szerzett labdát, és kettőből kettő párharcát megnyerte.

Szoboszlai fejjel került nagy helyzetbe a Liverpool–Manchester City rangadón, de befejezése kicsivel fölészállt
Szoboszlai fejjel került nagy helyzetbe a Liverpool–Manchester City rangadón, de befejezése kicsivel fölészállt Forrás Michael Regan/Getty Images

Az 1-1-es eredmény leginkább az Arsenalnak jó, akik így az élre ugrottak a Premier League-ben. A világ legerősebb bajnokságaként számon tartott pontvadászatban hosszú évek után először fordul elő, hogy tavasszal még három csapat is versenyben van a bajnoki címért. A Liverpool, az Arsenal és a Manchester City fej-fej mellett haladnak, úgyhogy óriási izgalmakat tartogat Szoboszlai Dominik első szezonjának utolsó negyede a Premier League-ben.