2024.1.26 12:15
Olvasási idő 0:44
Szöllősi Anna

Távozik a Liverpool éléről Jürgen Klopp

SPORT FOCI JÜRGEN KLOPP LIVERPOOL FC

Az idény végén távozik Jürgen Klopp, a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Jürgen Klopp német tréner pénteken bejelentette: ez lesz az utolsó szezonja a Liverpool élén, már a klub tulajdonosi körét is tájékoztatta arról, hogy a szezon végével távozni kíván posztjáról.


Az 56 éves Klopp 2015-ben szerződött a Borussia Dortmundtól a Premier League egyik emblematikus klubjához, amellyel 2019-ben megnyerte a Bajnokok Ligáját, a klubvilágbajnokságot és az Európai Szuperkupát, egy évvel később pedig angol bajnok lett, majd 2022-ben az FA Kupát és a Ligakupát is elhódította.

Mindent szeretek ebben a klubban, a városban, mindent szeretek a szurkolóinkban, szeretem a csapatot, a személyzetet. De hogy mégis meghozom ezt a döntést, azt mutatja, meg vagyok győződve arról, hogy így kell cselekednem

– mondta el a német vezetőedző, aki hozzátette: jól érzi magát, de fogytán az energiája, és érezte, hogy egyszer eljön ez a pillanat.

A Liverpool jelenleg vezeti a bajnoki tabellát, a Ligakupában ismét bejutott a fináléba, és az FA Kupában is versenyben van még.