2024.2.10 19:50
Olvasási idő 1:26
Masszi-Rigó Csilla

Lemond Varga Judit volt férje (is) állami céges tisztségeiről: az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak

KÖZÉLET POLITIKA

Az egykori igazságügyi miniszter volt férje, Magyar Péter nem hagyta szó nélkül az elmúlt napok történéseit.

Magyar Péter lemond állami céges pozíciójairól, a továbbiakban pedig nem kíván a Magyar Közút és a Volánbusz igazgatóságának tagja lenni, derül ki abból a Facebook-posztból, melyet nem sokkal azután osztott meg, hogy Novák Katalin köztársasági elnök és Varga Judit is lemondott tisztségéről.

Magyar Péter, aki nem mellesleg Varga Judit volt férje, így reagált az elmúlt napok történéseire: 

„A mai napon benyújtom a lemondásomat mindkét állami társaságban betöltött pozíciómról. Szintén lemondok a részben állami tulajdonú MBH Bank Nyrt-ben viselt felügyelőbizottsági tagságomról. A lemondás mögött nem szakmai okok állnak.


Egy percig sem akarok olyan rendszer részese lenni, amelyben az igazi felelősök nők szoknyája mögé bújnak, ahol Tónik, Ádámok és Barbarák vígan röhöghetnek a markukba, miközben gondolkodás nélkül feláldozzák azokat, akik ellentétben velük, soha nem a saját anyagi érdekeikért, hanem a hazájuk érdekében és a honfitársaikért dolgoztak.


Sokáig hittem egy ideában, a nemzeti, szuverén, polgári Magyarországban és sok évig próbáltam a magam szerény eszközeivel hozzájárulni ahhoz, hogy ez megvalósuljon. De az utóbbi évek során szép lassan és ma végképp rá kellett jönnöm, hogy mindez valóban csak egy politikai termék, egy cukormáz, ami csupán két célt szolgál, a hatalomgyár működésének elfedését és az irdatlan mértékű vagyonok megszerzését.


Hiszem, hogy Magyarország nem a Rogán Antalok, nem az oligarchák és még csak nem is pár befolyásos család országa, hanem a Hunyadi Jánosok, Széchenyi Istvánok, Semmelweis Ignácok, Bethlen Istvánok, Radnóti Miklósok, Slachta Margitok, Márai Sándorok, az 56-os szabadságharcosok, a Ludas Matyik és minden jóravaló magyar hazája.


12 éves korom óta a fülembe csengenek az első szabadon választott miniszterelnökünk szavai: “Én szolgálok, és addig szolgálok, amíg a nemzetnek haszna van belőle. Teszem, amíg tudom.”


Ne féljetek! Semmi sem tart örökké, százötven év alatt sem lettünk törökké.”

Ahogy azt a 444.hu írja, Magyar Péter néhány nappal ezelőtt már megszólalt Novák Katalin ügyében, aki elnöki kegyelmet adott K. Endrének, a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesének. Az ügy a vártnál sokkal nagyobb közfelháborodást váltott ki, a férfi  akkor azt írta: „A mostani eset végtelenül egyszerű, született egy rossz döntés, valószínűleg többen is hibáztak. Ilyenkor nem titkolózni kell és terelni, hanem magyarázatot adni, elnézést kérni, és ha lehet, valahogy jóvá tenni.” 

Magyar Péter a Facebookon is megváltoztatta nevét, most neve mellett egy felirat található: „Ne féljetek”.