2024.2.13 17:16
Olvasási idő 2:08
Kremmer Magdi

Anti-Valentin-napi programok, ha idén szingliként ünnepelnéd a szerelmesek ünnepét

TÁRSADALOM PROGRAMAJÁNLÓ SZAKÍTÁS VALENTIN-NAP

Eleged van abból, hogy Valentin-nap környékén akárhová nézel, szerelmeseket látsz? Hoztunk nektek néhány anti-Valentin-napi programot, amik garantáltan el fogják feledtetni veled a szerelmesek ünnepét.

Jó esetben egyáltalán nem érdekli az embert, ha egyedül kell töltenie a Valentin-napot. Azonban ha épp most lett vége a kapcsolatodnak, esetleg már túl régóta vagy szingli, vagy a környezetedben mindenki más a párjával tölti el a napot, úgy érezheted, hogy kimaradsz valamiből. Bár a Valentin-nap inkább csak egy jó marketingfogás, ami rengeteg bevételt hoz a virágosoknak és az ékszerüzleteknek, mintsem valódi ünnep, könnyen érzi magát magányosnak az ember, ha mindenhol szerelmesekkel, szív alakú ajándékokkal és pároknak szóló programokkal találkozunk. Összeszedtünk nektek néhány olyan anti-Valentin-napi programot, ami garantáltan el fogja veled feledtetni az összes magányos gondolatot.

Galentine’s Day

Szervezz egy lányos (vagy fiús) anti-Valentin-napot. Bár a Valentin-nap a szerelemről szól, miért is ne ünnepelhetnénk meg ilyenkor a fontos embereket az életünkben? Hozzatok össze egy találkozót, pizsipartit, ami lehet direkt Valentin-nap tematikájú, de épp ellenkezőleg: szólhat arról is, milyen jó szinglinek lenni. A Galentines’s Day ötlete a Parks and Recreation című sorozatból jött, a szitkom női szereplői február 13-án a párjaik nélkül ünneplik meg saját magukat és egymást. A rendhagyó ünnepnek nincsenek a szabályai, a lényeg, hogy érezd jól magadat a barátaiddal.


Hiperkarma Valentin-napi koncert

Lassan szokássá válik, hogy a Hiperkarma Valentin-napi koncertet ad február 14-én. Ha szívesen zárnád a szerelmesek napját egy király koncerttel, neked is az A38-on a helyed. A Hiperkarma szerelmes számai szingliként is nagyot ütnek, egyedül vagy barátokkal is nagy élmény lesz a koncert. Bár a koncertre már csak Ticketswapen tudsz jegyet vadászni, a zenekar másnap ráadáskoncertet ad azoknak, akik lecsúsztak volna a Valentin-napi buliról. 

Törődj magaddal 

Önmagunk szeretete az év minden napján fontos, ha nincs kivel töltened a Valentin-napot, használd ki a lehetőséget és ünnepeld meg saját magadat! Mikor volt utoljára, hogy arra szántál egy teljes napot vagy akár csak egy délutánt, hogy azt csináld, amihez kedved van? Nézz ki egy érdekes kiállítást, ülj be a kedvenc éttermedbe vagy kávézódba, menj el sétálni egyet, vagy maradj otthon, ülj be egy kád forró vízbe és olvass egy jót!

Kiemelt tartalom
Hová menjünk, miket nézzünk februárban? – 5 kiállítás, ami még a hónapok hétfőjét is elviselhetővé teszi Hová menjünk, miket nézzünk februárban? – 5 kiállítás, ami még a hónapok hétfőjét is elviselhetővé teszi 2024.2.3 9:32

Lépj tovább Csernus Imrével 

Ha a Valentin-napot hasznosan töltenéd, tanulj egy kis önismeretet Csernus Imrével. A Lépj tovább! című előadás segít megérteni, hogy hogyan történik az elfogadás, az elengedés és a továbblépés, nem csupán párkapcsolatokban, de az élet minden területén. Ha érdekel, hogy „hogyan lehet elérni a belső békét”, és hogy mi a véleménye az ország megmondó pszichiáterének az elengedésről, hallgasd meg az előadást a MOM Parkban február 15-én. 

Játssz Cupidót! 

Ki nem vágyott még soha arra, hogy legyen egy titkos hódolója? Jó lenne valakitől kapni egy kedves levelet vagy egy szál virágot, csak úgy, ugye? Sajnos titkos hódolók általában csak a romantikus filmekben és az általános iskolában léteznek, de ezen te is változtathatsz! Írj a barátaidnak, családtagjaidnak kedves üzeneteket, készíts vicces Valentin-napi üdvözlőkártyákat, vagy lepd meg a szeretteidet valamilyen aprósággal. Hidd el, mindenki értékelni fogja az erőfeszítéseidet, és nemcsak mások napját, hanem a sajátodat is fel tudod dobni azzal, ha próbálod titokban kézbesíteni az ajándékokat. 

Szakíts a Toldiban

Egy anti-Valentin-nap nem lenne igazi szakítós buli nélkül. Ha szeretnél szomorú számokra táncolni, miközben más magányos arcoknak szidod az exedet, február 15-én neked is a Toldiban a helyed.

 

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, az Instagramon, a YouTube-on és a Facebookon is!