2024.2.4 12:37
Olvasási idő 0:38
Maier Péter

Elég gyengén nyitott a Dua Lipa és Henry Cavill szereplésével készült "Argylle: A szuperkém"

FILMEK + SOROZATOK APPLE DUA LIPA HENRY CAVILL

6 és fél millió dolláros nyitónapi bevétele alacsonynak számít, de mindig van egy de.

6 és fél millió dolláros (nagyjából 2,3 milliárd forintos) bevétellel debütált az Apple Studios Argylle: A szuperkém című új filmje az első napon, ezáltal az év első hollywoodi bukásának néz ki. A Matthew Vaughn (Kingsman-filmek) által rendezett filmben Dua Lipa, Henry Cavill, Bryan Cranston, John Cena és Samuel L. Jackson is szerepelnek, de ez sem volt elég, hogy kielégítő számokat hozzon a nyitáskor.

A Variety szerint a kémvígjáték-film a nyitónapi és premier előtti vetítési összbevételt 3 605 helyszínen érte el Észak-Amerikában. A mozi 200 millió dolláros gyártási költségvetésből készült. Az Argylle: A szuperkém az Apple Studios harmadik nagyszabású mozifilmje, Martin Scorsese Megfojtott virágok című filmje (amely 156 millió dolláros bevételt hozott világszerte) és Ridley Scott Napóleonja (219 millió dollár) után.

Kiemelt tartalom
Véget érni nem akaró történelemóra a határtalan emberi romlottságról  – Kritika a Megfojtott virágokról Véget érni nem akaró történelemóra a határtalan emberi romlottságról – Kritika a Megfojtott virágokról 2023.10.21 9:58

Egyik Apple Studios-film sem teljesítetten – látszólag – jól a mozikban, de a stúdió üzleti stratégiája szempontjából ez nem akkora érvágás, ugyanis elsősorban presztízsből viszi nagyvászonra a filmjeit, később pedig az alkotások kikerülnek az AppleTV+-ra, ahol nagy forgalmat és új előfizetőket hoznak a cégnek.