2024.1.23 11:36
Olvasási idő 0:55
Krajnyák Petra

Egy Eufóriát idéző, Cannes-ban elismert film kísérője lesz Buda Flóra Anna Arany Pálma-díjas animációja a magyar mozikban

Egy Eufóriát idéző, Cannes-ban elismert film kísérője lesz Buda Flóra Anna Arany Pálma-díjas animációja a magyar mozikban
Forrás Friss Hús
FILMEK + SOROZATOK ANIMÁCIÓS FILM BUDA FLÓRA ANNA FILMEK FILMFESZTIVÁL MAGYAR FILM RÖVIDFILM

Hamarosan a magyar mozikban is láthatjuk Buda Flóra Anna legjobb rövidfilm Arany Pálma-díjával kitüntetett alkotását, a "27"-et, amit április 4-től egy másik cannes-i siker, a "Hogyan szexeljünk" előtt vetítenek majd.

Molly Manning Walker első filmje, a 76. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíjával kitüntetett Hogyan szexeljünk április 4-től látható a mozikban. Azonban egy másik Cannes-ban díjazott filmmel, Buda Flóra Anna Arany Pálma-díjas alkotásával, a 27 című animációs kisfilmmel együtt vetítik majd, derül ki a Mozinet keddi közleményéből.

Klubok, bulik, alkoholmámor, és persze véget nem érő pasizás. A három legjobb barátnő, Tara, Skye és Em a gimi utáni nyáron egy görög tengerparti városban, a fiatalokkal teli Maliába veti bele magát az éjszakai életbe a Hogyan szexeljünk című filmben. A trió életük legjobb és legintenzívebb nyarában reménykedik, de nem mérik fel a döntéseik súlyát. A 76. Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját elnyerő film autentikusan mutatja be a fiatalok fesztelen, már-már szabályok nélküli életét, míg a csillogó felszín alatt a Z generáció érzelmi és szexuális kiszolgáltatottságának legmélyére ás.
Részlet a Hogyan szexeljünk című filmből. Forrás Mozinet

A Hogyan szexeljünk egy lánytrió szemén keresztül mutatja be a fesztelen fiatalság már-már szabályok nélküli életét, és a Z generáció érzelmi, illetve szexuális kiszolgáltatottságának legmélyét. Életük legemlékezetesebb nyara reményében Tara, Skye és Em a gimi után belevetik magukat a görög tengerparti város, Malia éjszakai életébe, azonban döntéseik nem várt következményekhez vezetnek.

Hogyan szexeljünk előzetesét itt tudjátok megnézni:

Buda Flóra Anna animációs rövidfilmje, melyet Walker első rendezése előtt vetítenek le a mozik, az elmúlt évek egyik legnagyobb nemzetközi magyar filmsikere. Cannes-ban a legjobb kisfilmnek járó Arany Pálmát nyerte el, majd a világ legnagyobb presztizsű animációs fesztiválján, Annecyben is győzött. A forgalmazó szerint sikerei mellett cselekményével is méltó párja lesz a Hogyan szexeljünk című filmnek.

Kiemelt tartalom
A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé A Challengers egy látvány- és hangorgiával felvértezett sportdráma, amit egy szerelmi háromszög súlya emel a műfaj átlaga fölé 2024.4.24 17:40

A tíz éve alatt elkészült az animációs mű alapvetően a lakhatási válságot dolgozza fel. A 11 perces kisfilm főhőse a 27 éves, önmagát kereső Alíz, aki még mindig a szüleivel él, gyerekszobája fojtogató falai között. Születésnapján, egy átmulatott éjszaka után ittasan biciklizik hazafelé, amikor balesetet szenved. Ekkor tudatosul benne, hogy ideje búcsút mondani az illúzióknak, és megélni az őt körülvevő valóságot.

Buda Flóra Anna 27 című filmjének előzetesét itt láthatjátok: