2023.12.21 11:03
Olvasási idő 0:39
Krajnyák Petra

Óriási macskát ábrázoló rizsföldet alkotott egy thai földműves

KULTÚRA MŰVÉSZET TERMÉSZET

Észak-Thaiföldön csodálható meg a bájos műalkotás.

Ügyesen ötvözte a mezőgazdaságot, a tudományt és a kreativitást Tanyapong Jaikham. A thai földművelő-művész a délkelet-ázsiai ország északi részén, Csiangraj tartományban elterülő rizsföldjeire leleményes növénytermesztési eljárással „rajzolt“ egy hatalmas, alvó macskát.

A művészt a japán tanbo, a művészet és a mezőgazdaság találkozásának egyedülálló gyakorlata ihlette, amely különböző rizsfajták stratégiai ültetését jelenti. Amikor a rizspalánták beérnek, a rizsföldeken különböző színű és textúrájú, bonyolult minták rajzolódnak ki.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by take3 (@hikarisan3)

Jaikham – több mint 200 önkéntessel – október óta dolgozott a különböző rizsfajták felhasználásával készült alkotáson. A szabadidejében végzett projekt során kézzel ültették el a különböző színekben pompázó növényeket. Munkájuk során drónnal ellenőrizték, hogy a növények a megfelelő helyre kerültek-e.

@globalnews.ca A farmer and his team in Thailand have used rainbow seedlings to create a stunning piece of art in a rice field to create the image of a sleeping cat hugging a fish. Farmer hopes that tens of thousands of people will come and see the art in the rice fields located in Ban Khon Sung, Thailand. #cat♬ original sound - Globalnews.ca