2023.12.18 16:07
Olvasási idő 1:24
Maier Péter

Újabb vizuális elmebetegség érkezett a Dope Calypso zenekartól

ZENE DOPE CALYPSO

A zenekar a kőkemény bulijai mellett az emlékezetes klipjeiről is híres. Ezúttal az "I Always Try To Make You Cry" című számhoz készült videó.

Tavaly a harmadik kedvenc klipünknek választottuk a Dope Calypso Killdozer című videóját (idei listánk is készülőben, ne aggódjatok). A magyar zenekartól nem szokatlan, hogy beteg és menő klipekkel érkezik, még ha az utóbbi időben nem is volt olyan aktív a banda, mint a 10-es évek közepén. A szerkesztőségünkhöz eljuttatott közlemény szerint ugyanakkor ez most változni fog, jövő tavasszal egy nagyobb anyaggal jelentkezhetnek.

A most megjelenő dal a Dope Calypso korai időszakát idézi, friss ötletekkel és szokatlan megoldásokkal megspékelve. Utóbbira remek példa a koto nevű különleges japán hangszer használata, ami a citerák családjába tartozik, és amin bizonyos körökben a menyasszonyoknak kötelezően kell tudniuk játszani.

Megjelent a Dope Calypso zenekar új klipje, az I Always Try To Make You Cry Forrás Mészáros László / Dope Calypso

És ha már menyasszonyok: a dalhoz készült álomszerű kisfilm egyik főszerepét Kis-Juhász Fábián alakítja, aki ara szerepben járja a várost, és kétségbeesetten keresi párját, aki nem más, mint a Dope Calypso gitárosa, Kelemen László. Mindeközben a zenekar különféle extrém outfitekben egy ‘80-as évekbeli rockbandát idéz meg.

Boldog voltam amiatt, hogy nem én voltam a főszereplő, egy ennyire kifacsart amorózó szerepre is roppant bölcsnek és méltóságteljesnek (azaz elhízott vén szivarnak) éreztem magam

– mondja Sarkadi Miklós frontember. „A lelki szemeim előtt lebegett, ahogy Lacival vég nélkül forgatnak, miközben én a lugasban lustán fröccsözgetek, néhány »csak így tovább!« kiáltás megeresztésének kíséretében“ – teszi hozzá.

Kiemelt tartalom
PREMIER: Spontán videoklippel melegíti be új albumát a Dope Calypso PREMIER: Spontán videoklippel melegíti be új albumát a Dope Calypso 2024.2.9 10:00

A videóklip Anna Zaboeva és Suzanne Ranovich közös munkája, ők készítették a nálunk premierező Hocuspony-klipet is a Dobban című dalhoz. A képi világ megalkotásakor olyan kulcsszavakra építettek, mint a megszállottság, a bálványozás vagy a tárgyiasítás. Azaz olyan dolgokra koncentráltak, amelyek – ahogy a dal címe is mondja – sírásra késztetik az embert.

Az I Always Try To Make You Cry című szám klipjét itt tujátok megnézni:

Ahogy említettük, a Dope Calypso törődik a dalaik vizuális körítésével. A már emlegetett, anno nálunk debütált Killdozer című kisfilmjük nemrég elnyerte a francia székhelyű Red Movie Awards “Legjobb videoklip” díját, illetve bezsebelték a Magyar Klipszemle “Legjobb rendezés” elismerését is. A szintén Klipszemle-díjas Anna Zaboeva és Suzanne Ranovich képi világa a groteszk abszurditás és az ízlésesség határmezsgyéjén lavíroz.

A zenekar teljes gőzerővel az új dalokra koncentrál, amikből élőben is mutatnak párat december 30-án a Turbinában, ahol az immáron hagyományosnak mondható, év végi, kifejezetten szilveszterutálóknak szóló koncertjüket adják.