2023.8.3 10:00
Olvasási idő 1:20
Maier Péter

KLIPPREMIER: Nagyi, metál és csivava – Nemzetközi csapat készítette el a HOCUSPONY új videóját

KLIPPREMIER: Nagyi, metál és csivava – Nemzetközi csapat készítette el a HOCUSPONY új videóját
Forrás Wanda Martin
ZENE MAGYAR ZENE PREMIER

Első kislemezének nyitódalához készített emlékezetes videóklipet a HOCUSPONY zenekar, amely nemzetközi csapattal dolgozott az új anyagon. A főhős egy nagyival élő metálos tini, de feltűnik benne egy csivava és a Vittula is.

2021-ben bukkant fel a KERET Blog Kikeltető tehetségkutatóján a HOCUSPONY zenekar, akik „a trú garázsszellemiség jegyében“ egy próbatermi demóval mutatkoztak be, és a versenyre is egy élő felvétellel jelentkeztek. Akkor inkább az élőzésre koncentráltak, mintsem hogy dalokat jelenttettek volna meg, és ezen a téren azért nem is állt be olyan drasztikus változás: mindössze egy ötszámos, önmagukról címezett EP-t dobtak ki azóta, ennek a nyitódala a DOBBAN, amelynek a klipje nálunk látható először:

Három hónappal első klipjük (HÁRMASKA) megjelenése után érkeznek a folytatással. A történet egy metálos tinédzserről szól, aki a nagymamájával él, és megpróbálja belülről megváltoztatni baráti társaságát. 

Míg az előző videó speckó effektekkel inkább a humorra és szürreális furcsaságokra ment rá, a DOBBAN esetében váltják egymást az ironikus, illetve a szívből jövő nosztalgikus élmények. Akit a nagyija kínálta már meg „édesség“ címszó alatt háztartási keksszel, az tudja, miről beszélek.

Részlet a HOCUSPONY DOBBAN című klipjéből Forrás HOCUSPONY

A HOCUSPONY legújabb klipjén nemzetközi csapat dolgozott. A forgatókönyvet két orosz származású alkotó, Suzanne Ranovich art director, díszlettervező, illetve Anna Zaboeva rendező írták meg egy „háromórás őrületben“ Antwerpenben még 2022 karácsonyán. Az ötlet hónapokkal később talált rá a magyar zenekarra.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Dua Lipa, Elefánt, Szalai, T. Danny és Jaber a hét megjelenései között Playback Péntek: Dua Lipa, Elefánt, Szalai, T. Danny és Jaber a hét megjelenései között 3 nappal ezelőtt

A felvételt júniusban zavarták le három nap alatt Budapesten (eredetileg Antwerpenben forgott volna). Mivel helyszínkeresésre csak egyetlen nap állt rendelkezésre, és a kellékek is késésben voltak, a forgatás nagy kihívásnak ígérkezett. Az utolsó percben azonban tökéletes eszközök hullottak a stáb kezébe, és még az időjárás is kedvezett nekik, hiszen a nyári csúcshőség közepén éppen három borongós napra esett a forgatás.

Részlet a HOCUSPONY DOBBAN című klipjéből Forrás HOCUSPONY

Mintha csoda csodát követett volna

– fogalmazott a rendező-társíró Anna Zaboeva.

A klip főhősét egy bolgár származású dél-afrikai srác, Martin Kanev alakítja, míg a nagyi szerepében Tesi Emmát láthatjuk. Mindemellett természetesen a HOCUSPONY tagjai is feltűnnek a videóban, többek között a Vittulában forgott jelenetekben, ahol ők alakítják a társaságot, amelyben a tinédzserfiú megtalálja önmagát.

Ami pedig a zenekar közeljövőjét illeti, az elkövetkezendő hetekben többször is zúzhatunk a társaságukban: szeptember 1-jén ők is fellépnek a nagyszabású Carson Coma-bulin a Budapest Parkban, de előtte még elkaphatjuk őket a Fekete Zaj (augusztus 16., Mátra-Sástó) és a MINIFISHING (augusztus 18., Orfű) fesztiválokon is.

Átlagos felhasználói értékelés
Az értékelésed:
Milyen értékelést adnál?
0/10