2023.1.30., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Zene
2022.11.28 10:00
Olvasási idő  1:45

Dope Calypso klippremier! – A béna irodista világgá megy, és középkori lovagként szembeszáll a tűzokádó Galambos Dorinával

Mit szólna a 8 éves éned, ha látná, mit csinálsz most? Megvalósulatlan álmok válnak valóra a Dope Calypso új klipjében, amit először csak itt, a Refresher Magyarországon láthatsz!

2022.11.28 10:00 Olvasási idő  1:45
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
 Dope Calypso klippremier! – A béna irodista világgá megy, és középkori lovagként szembeszáll a tűzokádó Galambos Dorinával
Forrás: Varga Csaba;

A most megjelenő Killdozer klipjének főhőse a Dope Calypso frontembere, Sarkadi Miklós, aki rendkívül sokoldalú szereplő – átlag alatti irodista csinovnyikból egy szempillantás alatt különlegesen férfias lovaggá tud átváltozni rendezői utasításra. A kisfilmben természetesen a zenekar másik két tagja is szerephez jut, sőt, egy különleges, tüzet okádó boszorkány képében még Galambos Dorina is cameozik. És hogy miről is szól pontosan ez a videó? Többszöri megnézés után is nehéz lenne megmondani.

 

 A legutóbbi videoklipjük forgatása alól kisfia születése okán húzta ki magát a Dope Calypso frontembere, Sarkadi Miklós, most pedig meglett az eredménye. Az újfent Szabó Áron rendezésében, a Lounge Group, a Dot creative és a 235 támogatásával készült kisfilmben ugyanis tulajdonképpen mindent csinál, amit el tudunk képzelni, és azt is, amit nem.

 

December 30-án irány az Akvárium! Forrás: Varga Csaba

 

 

Egyszer tojás képében jelenik meg, máskor trambulinon ugrálva kerget egy szívet, de augusztusban egy 30 kilogrammos páncélt hordani sem lehetett egy leányálom. Saját bevallása szerint azonban mégsem ezek voltak a legizzasztóbb momentumok.

 

A legmegterhelőbb dolog számomra magasan a gyermekekkel való kokainozás imitálásának elmagyarázása az édesanyjuk és nagymamáik árgus szeme előtt. Azt mondtam végül, hogy a bácsi nagyon éhes, de fáj a szája, ezért cukrot szippant, és utána azért ugrál, mert már nem éhes és boldog. A legmókásabb pillanat pedig a csukott a koporsóban fekvés volt. Mindenkinek csak ajánlani tudom egy forgatás miatti élve hamvasztás helyett B tervként.

 

Hogy ezek a szürreális képsorok hogyan függenek össze a Killdozer mondanivalójával, arról a rendező, Szabó Áron a következőképp mesél:

 

„A szöveg témája az egzisztenciális válsággal foglalkozik – mi van, ha nem lehet összegezni az életed, mert nincs mit? Szimbólumokkal játszva reflektáltam a szövegre, minden elhangzott mondat értelmet nyer egy-egy jeleneten keresztül.”

Ugyan a végeredményt nézve az asszociáció elég szabad volt, egy részét olyan filmekből merítették, mint a Brazil, a Hetedik pecsét, a Nehéz Istennek lenni és az Excalibur. 

 

Én alapvetően már gyerekkoromban is arról ábrándoztam, hogy felnőve végre jogosan leszek mocskos, szóval a kovbojok, a keresztesháborúk, a gályarabság és bármilyen minor gladiátor aréna a szettben tökéletesen boostolja színészi attitűdömet 

 

– lelkendezett Sarkadi, aki a lovagi jelenetek miatt élete legjobb forgatásának szavazta ezt meg.

 

 A Killdozer című dal egyébként a tavalyi Tears To Freshwater című lemezükön jelent meg, és azóta is kiemelt helyet kap a koncertműsorban: egy igazán művészi koreográfiával kiegészítve adják elő. Saját bevallásuk szerint ennek az a prózai oka van, hogy élőben nem tudják előadni a dalt.

 

„A koreográfiát semmit nem gyakoroljuk, ahogy a békegalambok sem gyakorolják milyen, amikor elengedik őket, és a nap sem gyakorolja a napkeltét, vagy az óceán az árapályt.”

 

– meséli természetes táncos tehetségükről Sarkadi. 

 

 

 

 

A lenyűgöző táncot élőben is megcsodálhatjuk december 30-án az Akvárium Klubban, ahol a zenekar ígérete szerint mindenki jól érezheti magát, főleg, aki velük egyetemben utálja a szilvesztert. 
Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Varga Csaba
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában zene
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra