2023.12.18 13:19
Olvasási idő 0:35
Maier Péter

Váratlanul nagy név képviseli a briteket a 2024-es Eurovízión

ZENE EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁL

A Years & Years-ből ismert Olly Alexandert viszik Malmőbe.

A 2010-es évek egyik úttörő popprodukciójának, a Years & Years-nek az énekesét küldi a 2024-es Eurovíziós Dalfesztiválra az Egyesült Királyság. Az immár szólóban alkotó Olly Alexander máris beírta magát az esélyesek közé a malmői versenyre. Alexander a BBC One Strictly Come Dancing című műsorának szombat esti nagydöntője során hozta nyilvánosságra a hírt. 

Talán Magyarországról kevésbé látszik, de a Szigeten is fellépő Years & Years énekese óriási ikon, nemrég szobrot is kapott a londoni Madame Tussauds-ban. A 2010-es évek második felében olyan slágereik voltak, mint a King vagy a Desire – ezeket a magyar rádiók is rommá játszották.

Alexander fontos ikonja az LMBTQ-közösségnek is, a brit zeneiparban komoly szerepe volt a melegekkel szembeni előítéletek ledöntésében. Mindemellett színészként és divatipari szereplőként is ismert.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Olly Alexander milyen dalt visz majd a svédországi Malmőbe, de az már biztos, hogy 2023 májusában ő képviseli majd a briteket a 68. Eurovíziós Dalfesztiválon.