2023.12.15 9:47
Olvasási idő 0:59
Krajnyák Petra

Adam Driver leleplezte Kylo Ren eredeti végzetét, teljesen más vége lett volna a Star Warsnak

FILMEK + SOROZATOK ADAM DRIVER FILMEK

Az eredeti elképzelés szerint teljes máshogy zárult volna a Star Wars lassan végtelennek ígérkező története.

Adam Driver a The Rich Eisen Show-ban elárulta, hogy a legutóbbi Star Wars-trilógia készítői jelentősen más sorsot szántak az általa alakított Kylo Rennek. Driver a Disney által felkarolt franchise legutóbbi darabjaiban, Az ébredő Erő (2015), Az utolsó Jedik (2017) és a Skywalker felemelkedése (2019) című filmekben szerepelt, karaktere pedig eredetileg „nem puhult volna meg“, éppen ellenkezőleg: az eredeti elképzelések szerint Kylonak a cselekmény előrehaladtával még gonoszabbá kellett volna válnia, nem pedig egy ellentmondásos antihőssé.

A színész elárulta, hogy a készítők a második résznél szakítottak az eredeti, velejéig gonosz koncepcióval, s döntöttek a karakter személyiségében uralkodó ellentétről Kylo Ren és Ben Solo énjei között. Azonban mikor a színész először elvállalta a szerepét, még fel sem merült, hogy rokoni szálak fűznék a karaktert az eredeti trilógia főhőséhez, Han Solohoz.

A rendező elképzelése szerint (a régebbi filmekben) Vader volt a legmagabiztosabb és a legelkötelezettebb a Sötét Oldal iránt, majd az utolsó filmben vált a legsebezhetőbbé és a leggyengébbé is. J.J. Abrams az ellenkezőjével akart indítani. Ez a karakter (Kylo) volt a legzavarodottabb, legsebezhetőbb, és a harmadik film végére lett volna a legelkötelezettebb a Sötét oldal iránt. Próbáltam ezt a vonalat szem előtt tartani, attól függetlenül, hogy végül nem ez lett a sorsa, mert a forgatás közben megváltozott a története. Viszont továbbra is erre koncentráltam.

Nem Kylo Ren az egyetlen karakter, akinek története 180 fokos fordulatot vett. Daisy Ridley 2020-ban elárulta, hogy karaktere, Rey kezdetben nem mással, mint Obi-Wan Kenobival állt rokonságban. Végül a Skywalker felemelkedése című filmben Palpatine leszármazottjaként ábrázolták a filmvásznon.