2023.3.20., hétfő

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Tech
Kovács M. Dávid
2022.12.2 11:20
Olvasási idő  1:23

Elon Musk platformja sem hagyta szó nélkül Kanye West hitleres-horogkeresztes szellemi ámokfutását

Vállalhatatlan megnyilvánulásai miatt újra felfüggesztette Ye fiókját a Twitter, és még a Parler is kifarolt a megállapodásukból.

Kovács M. Dávid
2022.12.2 11:20 Olvasási idő  1:23
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

A Twitter pénteken ismét felfüggesztette Kanye West (újabban: Ye) fiókját, miután a rapper egy Dávid-csillaggal kombinált horogkeresztet posztolt az oldalon, írja a Reuters.

 

A tulajdonos Elon Musk szerint az elnöki címre pályázó West a képpel megsértette a platform szabályzatát, a bejegyzést nyomban el is távolították a Twitterről. „Mindent megpróbáltam. Ennek ellenére ismét megsértette az erőszakra való felbujtás elleni szabályunkat. A fiókot felfüggesztjük“ – írta bejegyzésében a Twitter új vezérigazgatója.

 

Kanye West New Yorkban dedikál Forrás: Gotham / Getty Images

 

Musk – aki előszeretettel hívja magát a szólásszabadság abszolutistájának – úgy látja: a rapper által róla posztolt előnytelen yachtos fotó rendben van (még motiválja is a fogyókúrájában), a szvasztika viszont nagyon nem oké, nincs helye a felületen. Az új tulajdonos azt állítja, nem volt szerepe Ye visszahozásában a platformra, a Twitter még azelőtt állította vissza a fiókját, hogy Musk 44 milliárd dolláros felvásárlása befejeződött volna.

Kanye West a horogkeresztes képpel nyilvánvalóan a nagy port kavart, iszonyú kellemetlen és zavarbaejtő tévés szereplésére kívánt utalni: a rapper Bibliával a kezében és arcát elfedő maszkban ült be a konteóhívő Alex Jones Infowars nevű műsorába, amelyben többek között arról beszélt, hogy tulajdonképpen egészen kedveli Adolf Hitlert, és a náciknak is voltak erényeik, éppen ezért ugyanannyira szereti őket, mint a zsidókat.

 

Még a Parler is elfordult Yétől

Közben egy másik amerikai közösségi platform, a Parler anyavállalata bejelentette: lemondott arról, hogy Kanye West megvásárolja az oldalt. Mint írják, a Parlement Technologies „egyességre jutott Yével a Parler eladásáról szóló megállapodás felbontásáról“.

 

„November közepén hoztuk meg a döntést, mindkét fél érdekében“ – idézi az MTI a cég közlését. Hozzáteszik: a rapperrel történő szakítás ellenére a Parler tovább vizsgálja a platform növekedésének és fejlődésének lehetőségeit. (West októberben jelentette be, hogy „a szólásszabadság védelme érdekében“ ajánlatot tett a konzervatívok körében népszerű Parlerre.)

 

Mióta antiszemita üzeneteket kezdett el közzétenni az Instagramon és a Twitteren, Kanye West fokozatosan veszíti el üzleti partnereit. A sokakat megbotránkoztató kijelentéseiről és vitatott ízléséről ismert művésszel előbb a Balenciaga, majd az Adidas is felbontotta a szerződését. Arról, hogy hogyan kukázta a karrierjét West, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  Gotham / Getty Images
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában tech
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra