2023.11.23 16:01
Olvasási idő 0:30
Kovács M. Dávid

Károly király kitüntette a Blackpink tagjait, a Gangnam Style-t fújták a Buckingham-palota előtt

ZENE BLACKPINK EGYESÜLT KIRÁLYSÁG K-POP KÁROLY KIRÁLY

Az együttes tagjai a dél-koreai elnök és first lady társaságában érkeztek Londonba, ahol Károly király a természetvédelmi ügyek melletti kiállásuk miatt adományozott nekik tiszteletbeli címet.

A környezetvédelemért tett erőfeszítéseik és törekvéseik miatt Károly király a Brit Birodalom Rendjének tiszteletbeli tagjává (MBE) választotta a Blackpink négy tagját, írja a BBC.

Blackpink
A Blackpink együttes tagjai, Lisa (Lalisa Manoban), Rose (Roseanne Park), Jisoo Kim és Jennie Kim (balról jobbra) Károly király kitüntetésével Forrás Victoria Jones - Pool / Getty Images

„Csodálatra méltó, ahogyan globális szupersztárokként prioritásként kezelik ezeket a létfontosságú kérdéseket“ – mondta az uralkodó a K-pop formáció énekesnőiről, akik a 2021-es ENSZ-klímacsúcs nagyköveteiként fiatalok millióit buzdították arra, hogy kövessék az eseményeket, óvják a bolygót.

Roseanne Park, Jisoo Kim, Jennie Kim és Lalisa Manoban az elmúlt napokban Jun Szogjol dél-koreai elnököt, illetve feleségét, Kim Gonhit kísérték hivatalos szigetországi látogatásukon. Az együtt töltött idő során Károly még a koreai popkultúra globális hatását is elismerésre méltatta.

Kiemelt tartalom
A Photoshop és a hibátlan hercegné különös esete: mi történik Katalinnal? A Photoshop és a hibátlan hercegné különös esete: mi történik Katalinnal? 2024.3.17 10:57

Ahogy a 24.hu írja, a dél-koreai különítmény előtt tisztelegve a Buckingham-palota őrségváltását is rendhagyó produkcióval egészítették ki: a zenekar egy Blackpink-dalt és Psy Gangnam Style című klasszikusát játszotta a tiszteletükre.