A cikk a Budapest Showcase Hub megbízásából készült.
2023.10.30 15:23
Olvasási idő 2:25

A Carson Coma és Sisi is fellép a kelet-európai régió legkurrensebb előadóit felvonultató klubfesztiválon

ZENE CARSON COMA MAGYAR ZENE SISI

Napközben a zeneipar legjobb és legbefolyásosabb szakembereinek beszélgetéseit hallgathatod, este pedig 15 ország 40 izgalmas előadójának koncertjein vehetsz részt Budapest ikonikus helyszínein.

Immár nyolcadik alkalommal hívja össze a friss, előremutató zenékre és a városi fesztiválozásra nyitott közönséget, valamint a nemzetközi és hazai zeneipar képviselőit a Budapest Showcase Hub, ismertebb nevén a BuSH november 2 és 4 között. Míg nappal a szcéna legjobb és legbefolyásosabb szakemberei tartanak előadásokat a Kazinczy utcai Loft-ban, addig este 15 ország összesen 40 előadója tölti majd meg zenével Budapest 6 ikonikus klubját és exkluzív pop-up helyszínét.

Mutatjuk, kik miatt érdemes zenével indítanod a novembert. Forrás Budapest Showcase Hub

Klubfesztivál 6 helyszínen

Idén is a kelet-európai régió legizgalmasabb zenekarai látogatnak majd el Budapestre, akik hat helyszínen - az Akvárium Klubban, a Rumbach utcai zsinagógában, az egykori Tesla felső két szintjén található Loft és Black Hallban, a Gödör Klubban, a Központban és a Turbinában - lépnek majd színpadra.

Forrás Budapest Showcase Hub

Az eddigi legerősebb magyar line up

A BuSH programja nemcsak attól erős, hogy a régió legaktuálisabb előadóit hívja el, hiszen emellett a hazai könnyű zenei szcéna legkiemelkedőbb tehetségei is fellépnek majd. Így aztán, aki bebiztosítja a helyét, az garantáltan táncolhat a Carson Coma exkluzív klubkoncertjén, amely ráadásul az idei utolsó budapesti fellépésük lesz az Akváriumban, de a műfaji sokszínűség jegyében fellép majd Sisi, a Lazarvs, a Duckshell és a Flanger Kids is. Különleges lemezbemutatót tart majd a nemrég felújított Rumbach utcai zsinagógában a The Devil’s Trade, bakelit megjelenős bulit tart a Freakin’ Disco, és hét év után újra összeáll a sokakban mély hiányt hagyó Makrohang is.

Kelet-Európa legkurrensebb előadói

A line-upban olyan izgalmas előadók találhatók, mint például a Cercle videóból is jól ismert, német származású zenei Dj-producer, Stimming, akinek a napokban jelent meg legújabb lemeze, így produkciója egyben a lemezbemutató turnéjának egyik állomása is. Lüktető ütemeikkel segítik majd a Pure Lust-os srácok, Daniel Santiago és Daniel Ban.

Akinek inkább az élő zene áll közelebb a szívéhez, annak bátran ajánljuk az elsőre földönkívülinek tűnő, de valójában lengyel származású gitárművész és dalszerző, Jakub Zyteczki minden bizonnyal lehengerlően energikus koncertjét. Szintén a BuSH vendége lesz az ukránok egyik legnépszerűbb indie-rock zenekara, a Love’n’Joy akiket egyre többen ismernek már Európa-szerte, és ez nem is véletlen, idén az MME Awardson is jelölték őket.

Érkezik még a szintén lengyel Klawo, akik számos stílusból merítenek ihletet, az eredmény pedig egy olyan lüktető lo-fi, garage, nu-jazz és hip-hop elemeket egyesítő varázslat A Duo Ruut két észt lány álomszerű produkciója, amit mindössze egy citera felett állva komponálnak. És ha már Észtország, szintén fellép majd az Elephants From Neptune, az ország legismertebb és legnépszerűbb rock zenekara is. Összetéveszthetetlen hangjával az egyik legvárósabb koncertet adja majd Lenny, a cseh dal- és zeneszerző, aki  olyan nevekkel dolgozott már együtt, mint Mike Shinoda a Linkin Parkból, az Imagine Dragons, LP vagy Emeli Sande.

 

Panelbeszélgetések a szakma legjobbjaival

A BuSH amellett, hogy minden évben összehozza a zenészeket és menedzsmentjüket a zeneipar fontos szereplőivel, segíti a szakmai fejlődést is. Konferencia és workshop programjával igyekszik reflektálni az aktuális történésekre és a technikai változásokra, így több panel foglalkozik majd a mesterséges intelligencia és a zene kapcsolatával, de lesz szó környezetbarát lemezkészítésről is. Egy maroknyi brit ügynök, köztük a nyolcszoros Grammy-díjas énekes, zenész, rapper, dalszerző, producer és multiinstrumentalista Anderson.Paakkal is dolgozó Beckie Sugden beszélget majd arról a többek között Azahriah külföldi fellépéseivel is foglalkozó Marlon Burtonnel, hogy hogyan látják a kelet-európai piacot. Ismét lehetőség lesz a régió fontos szereplőivel „gyorsrandiznia” a zenei szcéna szereplőinek, de tanulhatnak dalszöveget írni és a kiadóválasztás is szóba kerül majd. A Carson Coma énekese, Fekete Giorgio pedig arról mesél majd a közönségnek, hogy milyen úton jutott el a sikeres zenei karrierig. Idén egy rendhagyó Record Store Tour is bekerült a programba, így vezetett túra keretében lehet megnézni a város különböző ikonikus lemezboltjait.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Co Lee & Doór, Sisi és Drake a hét megjelenései között Playback Péntek: Co Lee & Doór, Sisi és Drake a hét megjelenései között 4 nappal ezelőtt

Minden felfedeznivalójával együtt vár tehát A New East, és a BuSH, az egyetlen hely, ahol ezt testközelből átélheted. A programokra ide kattintva tudsz jegyeket szerezni.