2023.10.19 16:02
Olvasási idő 1:05
Masszi-Rigó Csilla

Ez lehet a legnagyobb hasonlóság Azahriah és Zámbó Jimmy között A Király egyik fia szerint

ZENE AZAHRIAH ZÁMBÓ JIMMY

Zámbó Szebasztián úgy látja: Azahriah sikere olyan, mint az apjáé, pedig azóta sokat változott a világ.

Vészesen gyorsan fogynak a jegyek Azahriah harmadik májusi stadionkoncertjére is, és sokak szerint a 21 éves énekes már most történelmet írt azzal, hogy első két fellépésére pár óra alatt betelt minden hely. A fiatal zenész sikerétől hetek óta hangos a sajtó, míg egyesek kifejezetten dicsőítik Baukó Attila felemelkedését, mások értetlenségüknek adnak hangot az Azahriah-láz kapcsán. 

Sok párhuzamot lát a két énekes karriejében a király fia. Forrás Facebook/ Wikipedia

Közel sem a negatív kommentelők csapatát erősíti Zámbó Szebasztián, Zámbó Jimmy középső fia, aki a Ripostnak adott interjújában arról beszélt, sok párhuzamot lát édesapja és Azahriah karrierje között. Egész pontosan úgy fogalmazott:

Nagy tehetségnek tartom Azahriah-t, megújító stílust hozott a magyar zenei palettába. Elárulom, akkor lopta be magát a szívembe, mikor hozzányúlt apu jól ismert dalához, az Egy jó asszony mindent megbocsát című slágeréhez. Csak a szöveget hagyta meg, és bár az új dal stílusa tőlem távol áll, mégis jó érzés hallgatni. Na meg látni, hogy hogy őrjöng a közönség, mikor előadja. Őszintén szeretném, hogy apu más dalait is feldolgozza, hiszen ezáltal megismerteti a fiatalokkal a Jimmy-számokat, amiknek nem szabad feledésbe merülniük

Zámbó Szebasztián szerint nemcsak a siker, hanem az irigyek megjelenése is hasonló a két zenész életútjában. „Látok párhuzamot a karrierjük között: apu is ugyanazt élhette át, mint most Azahriah. Az 1990-es években apu is a semmiből robbant be, különösebb támogatás nélkül. A nagy népszerűség persze sok iriggyel is jár, pedig nem tudom, hogyan lehet belekötni a munkásságába. Talán csak csutkahegdűn nem tudott játszani: vitathatatlanul tehetséges zenész volt. Csak úgy, mint most Azahriah, apu is saját nótákat írt és komponált. 1998-ban a 16 ezer férőhelyes Sportcsarnokot kétszer is megtöltötte gyors egymásutánban. Persze, a Puskáshoz képest ez kisebb szám, de abban az időben ez jóformán egyedülálló teljesítménynek számított.”

Kiemelt tartalom
Lehullott a lepel, Zámbó Jimmy-emlékhelynek és interaktív szelfiparadicsomnak sem utolsó a budapesti Madame Tussauds Lehullott a lepel, Zámbó Jimmy-emlékhelynek és interaktív szelfiparadicsomnak sem utolsó a budapesti Madame Tussauds 2023.5.23 21:20