2023.10.18 13:10
Olvasási idő 0:44
Szécsi Krisztián

No more átrohanás a hatsávos úton: olyan helyre kerül zebra a Rákóczi úton, hogy legszívesebben sírnánk örömünkben

KÖZÉLET BKK BUDAPEST

Végre zebra kötheti össze a Kazinczy utcát a Szentkirályi utcával.

Ismét egy újabb csíkos jószággal többet láthatunk Budapest utcáin. Na, nem az állatkertből szökött meg egy zebra, hanem Erzsébetváros bővíti a gyalogátkelőhelyek számát. 

Ahogy azt a Színes Erzsébetváros Facebook-oldalán is olvashatjuk, egy régóta fennálló probléma kap megoldást azzal, hogy a Kazinczy utcát a Szentkirályi utcával zebra fogja összekötni a Rákóczi úton.

Aki szerint luxus lenne egy gyalogátjáró a Rákóczi úton a Kazinczy és a Szentkirályi utca között, az valószínűleg még sosem járt a Nagykörúton... 😃 A fotó az Aradi utcánál készült, de számtalan hasonló megoldást látni a Nagykörúton. Ehhez képest a Rákóczi úti zebra még mindig csak egy nulladik lépés ahhoz, hogy a Rákóczi út egyáltalán valamikor megközelíthesse a Nagykörút szintjét.

A Rákóczi út se legyen már belvárosi autópálya: hajrá gyalogátkelő-létesítés, hajrá Rákóczi út!

– kommentálta már tavaly az elképzelést a Színes Erzsébetváros Facebook-oldalán.

Valóban ezeréves diszkomfortot old most fel ez a kis, jelentéktelennek tűnő zebra, mert az Uránia mozihoz legközelebb eső gyalogosátkelőhelyek vagy a Blaha Lujza tér közvetlen szomszédságában, a Vas utca és a Nagy Diófa utca, vagy az Astoria mellett, a Puskin és a Síp utca között találhatók. Így remélhetőleg nem kell többet senkinek átsprintelnie a Rákóczi úton.