2023.10.16 13:56
Olvasási idő 0:59
Maier Péter

Magyar kosaras lépett pályára a Los Angeles Lakers színeiben

SPORT KOSÁRLABDA LEBRON JAMES NBA

Valerio-Bodon Vincent öt percet töltött a pályán a csapat ötödik előszezoni meccsén.

Nem gyakori látvány, hogy magyar kosárlabdázót láthatunk egy NBA-csapat mezében pályára lépni. A dominikai származású Valerio-Bodon Vincent azonban egy nem garantált, úgynevezett E10-szerződést kapott az amerikai profi kosárlabdaliga egyik legnagyobb múltú csapatától, amely azt jelenti, hogy lehetősége van az előszezonban együtt edzeni, illetve a felkészülési meccseken együtt is játszani a Lakers felnőtt csapatával.

Hétfő hajnalban meg is történt a magyar játékos debütálása, méghozzá a Milwaukee Bucks elleni előszezoni meccsen, amelyen öt percre állt be. Ez idő alatt Valerio-Bodon Vincent két lepattanót szedett össze, illetve egy dobást is blokkolt.

A sikerről az egyik legismertebb magyar kosárlabda-szakértő, Tőrös Balázs 'Bazska' számolt be a Twitteren.

Ez persze nem jelenti, hogy Valerio-Bodon Vincent a NBA alapszakaszát már Lebron James mellett játssza majd végig, jó eséllyel a Lakers G-League (második számú) csapatában kap helyet, ahol azonban már állandóan az NBA-csapatok szeme előtt lesz, és közel kerülhet ahhoz, hogy – ha nem is a Lakersnél, de – a világ legpatinásabb kosárlabdaligájában játsszon. Erről korábban szintén Bazska beszélgetett a magyar válogatott játékosával.

Kiemelt tartalom
NBA All Star-gála a kezdetektől napjainkig: bemutatjuk a legfelkapottabb kosárlabda-cirkusz történetét NBA All Star-gála a kezdetektől napjainkig: bemutatjuk a legfelkapottabb kosárlabda-cirkusz történetét 2024.2.18 9:32

Valerio-Bodon Vincent bemutatkozó meccsén a Lakers egyébként 108–97-re kikapott a Buckstól, rajta kívül olyan elit játékosok lépték még pályára, mint Giannis Antetokounmpo vagy Anthony Davies, akik egyaránt 16-16 pontot szereztek. Lebron James ezúttal nem játszott a meccsen.