2023.10.10 15:42
Olvasási idő 1:35
Szöllősi Anna

Akadozik a jegyértékesítés Azahriah arénakoncertjére, az énekes menedzsere is reagált

ZENE AZAHRIAH KONCERT

Órák óta tart a jegyértékesítés, de a rendszer szerint még délután fél négykor is több ezren várakoznak, hogy jegyet tudjanak venni Azahriah Puskás Arénába meghirdetett koncertjére. A menedzsment reméli, hogy aki beáll a sorba, az jegyhez is fog jutni.

Kedden 10 óra 10 perckor indult a jegyértékesítés Azahriah május 25-ei, Puskás Arénában meghirdetett koncertjére, de alig egy órával később már azt írta ki a Broadway Ticket rendszere, hogy több tízezer ember várakozik a jegyvásárlásra. A Lángoló szerint a jegyértékesítés után hét perccel kábé 39 ezren, a Telex szerint délután egy óra körül 12858-an, de még cikkünk megjelenésekor is 7624-en várakoztak.

Forrás Facebook / Lángoló

A hírek hallatán kétségbeesett rajongók jelentek meg a koncert Facebook-eseményénél, akik kommentjeikben annak adtak hangot, hogy attól tartanak, nem jut nekik jegy a koncertre. Olyan is akadt, aki arra panaszkodott, hogy kivárta a sort, meg is vette a jegyet, de nem kapott arról visszaigazoló e-mailt.  

Azahriah, vagyis Baukó Attila, napjaink legnépszerűbb magyar előadója: YouTube-megtekintései mindjárt átlépik a 323 milliót; Spotify-on havonta mintegy 25 milliószor, hetente 5,8 milliószor játsszák le a számait; havonta több mint 700 ezer hallgatója van; a magyar streamelők a Desh-sel közös Pullupot hallgatták meg a legtöbbször 2022-ben – az NMHH hivatalos statisztikái szerint mintegy 6,5 milliószor.

Azahriah először megtöltötte a Budapest Parkot, tavaly a Sziget nagyszínpadán lépett fel, idén pedig telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában. A következő nagy mérföldkő, hogy 2024. május 25-én első magyar előadóként ad önálló koncertet a Puskás Arénában – a dátummal beelőzték a Halott Pénzt, akik június 8-án ünneplik ugyanitt a huszadik születésnapjukat.

Reagált a jegyértékesítő iroda és a menedzsment

A Telex megkereste a Broadway Ticketet, hogy ők tapasztalnak-e fennakadást a jegyértékesítő rendszerben. Válaszukban azt írták:

Az átlagos jegyértékesítés menetéhez képest jelentős lassulás van, mivel nem jellemző, hogy egyszerre több mint ötvenezren akarnak jegyet vásárolni egy időpontban. Ezért van a várakoztató rendszer. Fel voltunk készülve a többlet terhelésre, a jegyrendszer nem fagyott le, csak lelassult.

Hozzátették: türelmet kérnek azoktól, akik vettek jegyet, de nem kaptak visszaigazolást – amennyiben 24 óra elteltével sem érkezik meg az e-mail, írjanak az info@broadway.hu címre.

Kiemelt tartalom
Playback Péntek: Taylor Swift, Azahriah, Manuel és Wavy a hét megjelenései között Playback Péntek: Taylor Swift, Azahriah, Manuel és Wavy a hét megjelenései között 2024.4.19 18:43

Azahriah menedzsere, Tóth Gergő a Telex megkeresésére elmondta, hogy úgy tűnik, a hatalmas érdeklődés okozta a problémát. Korábban azt a tájékoztatást kapták a Broadway Tickettől, hogy felkészültek a nyomásra, ami szerinte várható volt, hiszen az esemény Facebook-oldalán 72 ezer ember jelölte be azt 10 nap alatt, hogy elmegy a koncertre, miközben a Puskás Aréna befogadóképessége közel 50 ezer ember.

Tóth Gergő szerint elképzelhető, hogy a rendszerben látható számnál jóval kevesebben akarnak egyidőben jegyet váltani, mivel a problémák jelentkezésekor sokan egyszerre több gépen, több felületen is beálltak a sorba. Tóthék reménykednek abban, hogy aki beáll a sorba, az jegyhez fog jutni.