2023.10.2 14:50
Olvasási idő 0:36
Szöllősi Anna

Azahriah lesz az első magyar, aki önálló koncertet ad a Puskás Arénában

ZENE AZAHRIAH KONCERT

És még mindig csak 21 éves. A dátummal ráadásul a Halott Pénzt is beelőzte.

Azahriah, vagyis Baukó Attila, napjaink legnépszerűbb magyar előadója: YouTube-megtekintései mindjárt átlépik a 323 milliót; Spotify-on havonta mintegy 25 milliószor, hetente 5,8 milliószor játsszák le a számait; havonta több mint 700 ezer hallgatója van; a magyar streamelők a Desh-sel közös Pullupot hallgatták meg a legtöbbször 2022-ben – az NMHH hivatalos statisztikái szerint mintegy 6,5 milliószor.

Kiemelt tartalom
Ajsa Lunáért, Azahriahért és a Carson Comáért rajong az átlag magyar egyetemista, állítja egy BME-s tanulmány Ajsa Lunáért, Azahriahért és a Carson Comáért rajong az átlag magyar egyetemista, állítja egy BME-s tanulmány 2023.9.8 15:20

Azahriah először megtöltötte a Budapest Parkot, tavaly a Sziget nagyszínpadán lépett fel, idén pedig telt házas koncertet adott a Papp László Budapest Sportarénában.

A következő nagy mérföldkő, hogy 2024. május 25-én első magyar előadóként ad önálló koncertet a Puskás Arénában – a dátummal beelőzték a Halott Pénzt, akik június 8-án ünneplik ugyanitt a huszadik születésnapjukat.

A közlemény szerint Azahriah addig új dalokon dolgozik, 2023 novemberében pedig hétállomásos európai turnéra indul, melyek nagy része már most telt házas: fellép Bécsben, Prágában, Varsóban, Berlinben, Manchesterben, Londonban és Párizsban is.

Az arénás koncertre október 10-én 10 óra 10 perckor indul a jegyértékesítés.