A cikk a Hitster megbízásából készült.
2023.10.23 10:11
Olvasási idő 1:08
Szécsi Krisztián

Kipróbáltuk a játékot, mely garantáltan beindít minden házibulit – Ismerjétek meg a Hitstert!

Kipróbáltuk a játékot, mely garantáltan beindít minden házibulit – Ismerjétek meg a Hitstert!
Forrás REFRESHER Magyarország / Marosi Marcell
ZENE BARÁTSÁG TÁRSASJÁTÉK ZENE

A zenei társas nem csupán az értő füleknek, de a lelkes laikusoknak is izgalmas kihívást jelenthet. És még a mobilodat is használhatod közben!

Mi is lehetne tökéletesebb annál, mint hogy barátaiddal lógj és üvöltessétek kedvenc számaitokat? Hát az, ha közben még tanultok is! No, nem akarjuk magunkat ennyire partykillerbe vágni, de szerkesztőségünknek nemrégiben alkalma nyílt kipróbálni egy társasjátékot, melyet követően baromi nehéz volt visszaülni cikket írni.

Forrás REFRESHER Magyarország / Marosi Marcell

A Hitster egy kifejezetten házibulikra kitalált zenei társasjáték. Mivel általában amúgy is képtelenek vagyunk hosszabb időre megválni telefonjainktól, most a technológiai fixációnkat is hasznosíthatjuk végre, hiszen a társas elengedhetetlen kelléke egy mobil. A játék röviden abból áll, hogy miután letöltöttük és összehangoltuk a Hitster alkalmazást a Spotify-fiókunkkal, telefonnal beolvassuk a csomaghoz tartozó lapok QR-kódját, mely azonnal egy zeneszámot kezd így lejátszani. A feladat: eldönteni, körülbelül mikor is jelent meg az adott dal. Játszhatjuk egyedül, párokban, vagy csapatokban is.

hitsterhitsterhitsterhitster
Galéria megtekintése
(5)

Nyilván előnnyel indul az, aki alapvetően is otthonosan mozog a zene világában, viszont laikusoknak azért is jelenthet izgalmas kihívást, mert a Hitster hihetetlen nagy időintervallumot fed le, így egy zaftos Dua Lipát lazán követhet egy sanzon az 1910-es évekből. A játék pont úgy lett kialakítva (az erős nosztalgiafaktor mellett, melyet néhány mára már szinte teljesen elfeledett dal jelent), hogy rámutasson, milyen egyedi hangszereléssel, hangzásvilággal rendelkezett egy-egy évtized: a 70-es évek gitárriffjeit soha össze nem keverhetjük a 80-as évek futurisztikus szintetizátoraival, a 90-es évek klasszikus rapszámai pedig teljesen más ritmikával dolgoztak, mint a 2010-es slágerek. Úgy edukál, hogy közben mindenki jól szórakozik, és a legjobb az egészben, hogy egy party alatt csomó új számmal is megismerkedhetünk. Kell ennél több? Nálunk garantáltan átment a teszten, és szinte bizonyos, hogy a jövőben folyamatosan cipelni fogjuk az amúgy praktikusan kicsi dobozt szerkesztőségi csapatépítőkre.

Kiemelt tartalom
Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe Record Store Day: exkluzív magyar kiadványokkal, akciókkal és DJ-kkel jön szombaton a lemezgyűjtők és a zeneőrültek ünnepe 2024.4.18 10:37

Ha netán te is a társasjátékok, na meg a zene nagy szerelmese vagy, bizonyosan tetszeni fog a játék. További részletekért, a játékszabályért csekkoljátok a Hitster honlapját!