2023.9.22 14:11
Olvasási idő 0:49
Szöllősi Anna

„Az életem olyan, mint egy gyönyörű faliszőnyeg“ – Lorde begombázott, és közelebb került Istenhez

ZENE DROG KÁBÍTÓSZER LORDE VARÁZSGOMBA

Lorde számára nem idegenek a drogok, amik elmondása szerint nagy hatással voltak a zenéjére is: a Pure Heroine-t az alkohol, a Melodramát az MDMA, a Solar Powert pedig a marihuána inspirálta, most pedig belekóstolt valami másba, mégpedig a varázsgombába.

Lorde szerda este küldött egy e-mailt a rajongóinak, amelyben beszámolt a legutóbbi tripjéről. Mint írja, mostanában „nehéz volt a testére hallgatnia“, aminek egészségügyi következményei is lettek, de pszichedelikus kiruccanása segített visszatalálni önmagához, és még Istenhez is közelebb került.

„Az év elején két maréknyi gombát ettem, szilárd adagokat, aminek kábé olyan íze volt, mint a földnek. Rengeteg infót kaptam arról, hogy mit élt át a testem eddig, mire van szüksége, hol van Isten, hol nincs“ – írta levelében. Hozzátette:

Rájöttem arra, hogy a testem csodálatos, és gyűlölni pont annyira hiábavaló, mint gyűlölni egy fát; arra, hogy imádom a munkám, és az életem olyan, mint egy gyönyörű faliszőnyeg, minden centimétere értékes és jelentőségteljes. 

Mint mondja, az európai turnéja alatt – ami a Szigetet is érintette – néhány nap alatt rakta össze a show új változatát. 

„Jó volt sebességet váltani és kiszabadulni a fejemből. Komoly erőfeszítéseket tettem a showba, változtattam a setlisten és a feldolgozásokon, király, ahogy ezt fogadtátok, és jó érzés volt veletek táncolni az új verziókra, nézni titeket, izzadtan a barátaitokkal, mindannyian ugyanazon a drogon. Éreztem a történelem lüktetését, ami körülöleli a zeném, és évről évre egyre inkább kollektíven megírt és elénekelt daraboknak érzem ezeket a dalokat. Kiléptem a testemből, és összeolvadtam a tiétekkel, teljes eksztázis volt.“

A teljes levelet itt tudod elolvasni.