2023.8.12 16:12
Olvasási idő 0:58

Lorde új dalokat droppolt múlt éjszaka angliai koncertjén - mutatjuk, melyik két új szám jöhet vele a Szigetre is

ZENE FESZTIVÁL LORDE SZIGET

Lorde két új dala a Silver Moon és az Invisible Ink nevet kapta az előkerült és a koncerten lefotózott szettlista alapján.

Lorde tegnap este (augusztus 11-én, pénteken) az angliai Boardmasters fesztiválon két új dalt is előadott koncertjén. Legutóbbi, Solar Power című albumának folytatásáról szóló pletykák azóta terjednek, hogy Lorde még márciusban titokzatosan azt írta, hogy "olyan gyorsan próbálok haladni az új zenével, amilyen gyorsan csak tudok". "Nem akarok várni, szóval vegyétek le ebből, amit akartok".

A két, eddig még seholsem hallott szám - feltehetően a koncerten lefotózott szettlista alapján a Silver Moon és Invisible Ink címmel - arra utal, hogy visszatér egy olyan hangzáshoz, ami közelebb áll korábbi anyagaihoz, mint ami a Solar Power zenei stílusát jellemezte.

A kiszivárgott szettlista Lorde angliai koncertjéről Forrás PopCrave / Twitter
Frissítés: Lorde állítólag azóta egy rajongói oldalnak üzent, hogy a két szám címe nem végleges nevük új dalainak, és csak a számfájlok a számítógépén. Majd hozzátette, hogy ezek egyben demóverziók is.

A 26 éves, új-zélandi dalszerző-énekesnő egyébként nemrégiben több dalát is átdolgozta legutóbbi albumáról, így a Night Vision néven futó élő koncertjein egy frissített, sötétebb, keményebb elektropoposabb hangzású verziókban adta elő őket. A Solar Power világkörüli turnéjának első szakasza óta a vizuális stílus is megváltozott, így a rajongók azt feltételezik, hogy hamarosan új kiadvány jelenhet meg. Mindez jól egybevág egy tavaly nyáron Londonban tett nyilatkozatához is, miszerint "egyre közelebb kerül" ahhoz, hogy újra "bangereket" írjon.

Addig mutatjuk az angliai koncerten bemutatott új Lorde-dalok részleteit:

@lordeupdates LORDE PLAYED TWO NEW SONGS TONIGHT IN THE UK AND WE DONT KNOW HOW TO ACT #lordetok#lorde♬ original sound - Lorde Updates
Felmérés:
Lorde augusztus 14-én, hétfőn, 19:15-től lép fel a Sziget Fesztivál Nagyszínpadán. Szerinted Budapestre is hozza az új dalokat?
Juj, nagyon remélem!
Kizárt, szerintem ez csak az angol fesztiválozók érdeme volt.
Nem is jó ez a két új szám.
Szerintem a Szigetre két másik új dalt hoz.
Juj, nagyon remélem!
50 %
Kizárt, szerintem ez csak az angol fesztiválozók érdeme volt.
33 %
Nem is jó ez a két új szám.
0 %
Szerintem a Szigetre két másik új dalt hoz.
17 %