Kedd 2022.11.29

Keresés a Refresher.hu-n

Vissza
Megosztás
Keresés
Több
Divat
Maier Péter
2022.11.24 14:33
Olvasási idő  0:46

Otthagyja a Guccit a divatvilág egyik legnagyobb zsenije

Alessandro Michele 2002 óta dolgozott az olasz divatóriásnál, az elmúlt hét évben a cég kreatív igazgatójaként.

Maier Péter
2022.11.24 14:33 Olvasási idő  0:46
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása

Elhagyja a Guccit Alessandro Michele. A római fashion designer 2015 óta volt az olasz divatóriás kreatív igazgatója, ahol 2002-től dolgozott.

 

A divatvilág egyik legmeghatározóbb arca arról ír leköszönő Instagram-bejegyzésében, hogy távozását az indokolta, a jövőbeli elképzeléseik eltértek a céggel. Úgy fogalmazott, a Gucci az örökbefogadott családja volt az elmúlt évtizedekben, és egy csodálatos utazás van mögötte a legendás olasz divatvállalattal. „Mindig éljetek a szenvedélyeitek szerint, a szabadság szelétől hajtva“ - zárta leköszönő írását a Michele. 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Alessandro Michele (@alessandro_michele) által megosztott bejegyzés

 

Alessandro Michele még Tom Ford hívására érkezett a céghez 2002-ben, ahol az elmúlt években a divatvilág egyik legmeghatározóbb figurája lett, különösen, mióta 2015-ben átvette a Gucci kreatív igazgatói pozícióját. Ő volt a vállalat első tervezője, aki Down-szindrómás modelleket alkalmazott, illetve elsőként hozott létre inkubátorprogramot fiatal tervezőknek. Fontos szerepe volt abban, hogy ma nagy, akár rivális divatmárkák kollaborálnak egymással, ő ugyanis az Adidasszal és a Balenciagaval is együttműködést indított. Olyan sztárok megjelenésének kialakításában volt szerepe, mint Harry Styles, Jared Leto, Billie Eilish vagy Lana Del Rey.

 

Arról, hogy a 49 éves tervező hol folytatja pályafutását, vagy ki lesz az utódja a Guccinál, egyelőre nem tudunk semmit. Michele utolsó show-ja az olasz márka színeiben a milánói divathéten lesz januárban. 

 

Alessandro Michele fotózza a Guccit viselő Billie Elish-t, Jared Letót és FINNEAS-t Forrás: Charley Gallay/Getty Images for LACMA

 

(via Dazed)

Hibajelentés: Ha úgy látod, hogy valamely cikkünk tartalma sérthet másokat vagy szerzői jogokba ütközik, írd meg nekünk észrevételedet!
Thumbnail:  John Shearer/Getty Images for THR;
Megosztás
Megosztás Cikk megosztása
Legolvasottabb cikkek
Most
24 óra
7 nap
30 nap
Még több cikk ebben a témában divat
Még több cikk
Ez is érdekelhet
Vissza a nyitóoldalra