2023.9.15 9:25
Olvasási idő 1:25
Krajnyák Petra

Újra űrlények holttesteivel riogat a kétes hírű ufológus Mexikóban

TECH-TUDOMÁNY FÖLD FÖLDÖNKÍVÜLI UFO ŰRKUTATÁS

Jaime Maussan mexikói UFO-hívő apró holttesteket tett közszemlére a mexikói kongresszus előtt, amelyekről azt állítja, hogy földönkívüliek maradványai. A világ szkeptikus, szerinte azonban mindenkinek joga van megismerni a valóságot.

Az elmúlt néhány évben világszerte megszaporodtak az állítólagos UFO-észlelések, és a kormányok, valamint a titkosszolgálatok mérföldkőnek számító jelentései még több találgatást indítottak el arról, hogy a földönkívüliek közelebb kerültek a bolygónkhoz, mint gondolánk. Néhány "szakértő" szerint a közelmúltban újabb "bizonyítékok" láttak napvilágot: a Reuters híre szerint a legutóbb előkerült "idegen holttesteket" a mexikói kongresszus nyilvános meghallgatásán mutatták be.

A mexikói kormány tagjai és amerikai tisztviselők előtt az újságíró és ufológus Jaime Maussan leleplezte le a mumifikálódott példányokat, melyek egy perui bányából kerültek elő, ahol a jelenlegi, megkövesedett formájukban találták meg őket. A mintákat a Mexikói Nemzeti Autonóm Egyetem (UNAM) és a tudósok vonták ki a leletekből, majd elemezték. A radiokarbonos kormeghatározás szerint akár ezerévesek is lehetnek. A helyszínen Ryan Graves magas rangú UFO-figyelő, egykori pilóta is megjelent, aki júliusban szintén vallomást tett a Földön kívüli életről az amerikai kongresszus előtt.

Maussan azt állította, hogy a példányok DNS-ének több mint 30 százaléka ismeretlen eredetű. A meghallgatáson Maussanék eskü alatt azt vallották, hogy mindkét lény ritka fémekből készült implantátumokkal rendelkezik a röntgenfelvételek alapján, egyikükben tojásokat is találtak.

Nem vagyunk egyedül a hatalmas univerzumban, el kell fogadnunk ezt a valóságot

– mondta Maussan, aki szerint a nyilvánosságnak joga van megismerni a nem emberi lényeket és technológiákat.

Az állítólagos tárgyi bizonyítékok ellenére több tényező is szkepticizmusra ad okot. A mexikói bemutatóra a NASA is reagált, és nyitottságra, átláthatóságra, továbbá tudományos integritásra szólította fel az UFO-kutatókat. Ezen felül elveivel összhangban nyilvánosan hozzáférhetővé teszik majd kutatási eredményeiket.

A NASA minden adatát a nyilvánosság rendelkezésére bocsátjuk, ezt a kötelezettségünket komolyan vesszük, és könnyen hozzáférhetővé tesszük, hogy bárki megnézhesse vagy tanulmányozhassa


– mondta Daniel Evans, a NASA egyik munkatársa.

Maussan a múltban igencsak megkérdőjelezhető állításokat tett földönkívüliekkel kapcsolatban. 2017-ben az ufológus részt vett öt további perui múmia elemzésében, amelyeket földönkívülieknek kiáltottak ki, hosszúkás koponyával rendelkeztek és három számjegy szerepelt mindkét kezükön és lábukon. Később kiderült, hogy emberi gyerekek maradványaira bukkantak.