2023.9.11 11:32
Olvasási idő 0:43
Maier Péter

Azt pletykálták, visszavonul az egyik legnagyobb japán filmes zseni, de úgy tűnik, nincs miért aggódni

FILMEK + SOROZATOK ANIMÁCIÓS FILM ANIME HAYAO MIYAZAKI MIJAZAKI HAJAO RAJZFILM

Van ott még, ahonnan "A vándorló palota" és a "Chihiro Szellemországban" jött.

A felröppenő pletykák ellenére nem vonul vissza Mijazaki Hajao (Miyazaki Hayao), Oscar-díjas japán rendező, a nemzetközi rajzfilm egyik kiemelkedő alakja – erről a Studio Ghibli egyik alelnöke, Junicsi Nisioka (Junichi Nishioka) beszélt egy interjúban.

Sokan mondják, hogy ez lehet az utolsó filmje, de ő egyáltalán nem így érzi. Jelenleg is új ötleteken dolgozik. Minden nap bejön az irodájába, és ezzel foglalkozik. Egyáltalán nem fogja bejelenteni a visszavonulását. Ugyanúgy folytatja a munkát, ahogy eddig is tette

– mondta Nishioka a CBC-nek a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál vörösszőnyegén, Mijazaki Hajao The Boy and the Heron című filmjének bemutatóján, amelyet sokan kész tényként a rendező utolsó alkotásaként emlegettek.

A második világháború idején játszódó film egy „félig önéletrajzi fantasy az életről, a halálról és az alkotásról“, amely egy Mahito nevű fiatal fiú történetét követi nyomon, aki megpróbálja feldolgozni édesanyja halálát. Miután apjával együtt elköltözik, felfedez egy olyan világot, amelyen „az élők és a holtak“ osztoznak egymással.

Kiemelt tartalom
Egy lépéssel közelebb került Mijazaki Hajao utolsó utáni filmje a nyugati világhoz Egy lépéssel közelebb került Mijazaki Hajao utolsó utáni filmje a nyugati világhoz 2023.7.28 14:23

A film, amelyet korábban Ti hogyan éltek? (How Do You Live?) címen emlegettek, minden nemű promó nélkül lett bemutatva a nyáron. Az Egyesült Államokban decemberben kerül mozikba, a magyar forgalmazásról azonban egyelőre nem tudni semmit.