2023.9.6 14:32
Olvasási idő 1:26
Szécsi Krisztián

Szexuális zaklatás miatt írhatják ki a Wednesday főszereplőjét a készülő második évadból

FILMEK + SOROZATOK FILMEK JENNA ORTEGA NETFLIX PERCY HYNES WHITE SOROZATOK STREAMING SZEXUÁLIS ERŐSZAK SZEXUÁLIS ZAKLATÁS WEDNESDAY

Többen az ártatlansága mellett foglalnak állást.

Az Emmy-díjra is jelölt Percy Hynes White talán végleg búcsút mondhat a Wednesdaynek, 2022 legnagyobb sorozatának, meg a most is gyártásban lévő második évadának, miután nemrégiben kiderült, hogy egy torontói partin, hogyan is bántalmazhatott szexuálisan egy nőt – írja a Daily Mail.

A 22 éves kanadai színész Xavier Thorpe karakterét alakította az Addams család lányának spinoffjában, s már ezt megelőzőleg is igen figyelemreméltó szerepeket tudhatott magáénak – játszott többek között a The Gifted – Kiválasztottakban is. Mielőtt a szexuális zaklatásról szóló hírek terjedni nem kezdtek, szinte biztos volt, hogy valóban fényes színészkarrier vár rá. Az esetről először egy mára már törölt tweetből értesült az internet népe, amiben a posztoló arról írt, hogy Percy egy házibulijában bántalmazta őt, amit „már alapvetően is azért rendezett meg, hogy alkalma legyen nőket annyira leitatni, hogy szexre kényszerítse őket“.

Forrás Wednesday/ Netflix

Bár sokan azonnal felkapták a hírt, megannyian annak is hangot adtak, hogy ez csupán kitaláció lehet, hiszen a személyes ismeretség révén elképzelhetetlennek gondolnák, hogy hasonló dolgokat kövessen el a színész. Többek között a sorozat igazi főhősét alakító Jenny Ortega is teljességében pozitívan nyilatkozott Hynes Whiteról, akivel csak szép élményeket szerzett a Wednesday forgatásán. A Netflix egyébként sokáig hezitált a döntéssel, a kezdetekben például a Hollywoodot sújtó sztrájkhullám miatt marginalizálták a férfi sorozatbeli sorsát. 

Percy egy nyíltlevelében állt ki magáért az eset kapcsán:

Forrás @percy/ Instagram

„Az év elején valaki, akivel soha nem is találkoztam, lejárató kampányba kezdett ellenem az interneten. Emiatt a családomról érzékeny információkat kezdtek megosztani, a barátaim pedig halálos fenyegetéseket kaptak. Kiskori képeimet használták fel magam ellen, és utálatosnak nevezték a velem való közös munkát. Jane barátomat hamisan áldozatként állították be, és figyelmen kívül hagyták teljesen, hogy ő mit is mond az eset kapcsán. Az ő engedélyével említettem meg az előző üzenetekben. A pletykák hamisak. Nem tudom elfogadni, hogy engem bigottnak, vagy hogy olyannak állítsanak be, akinek nem fontos a más biztonsága. Ezek olyan alaptalan állítások, amelyek bizalmatlanságot kelthetnek az igazi áldozatokkal szemben. Nagyon elkeserítőnek tartom az egész esetet.

Ám egyrészt hálát is érzek mindazok iránt, akik mellettem álltak, és segítettek megosztani a valós tényeket. Kérem, a családom, barátaim és kollegáim zaklatásának azonnal vessen véget mindenki. Köszönöm, ha időt szakítottál arra, hogy ezt elolvasd“ – fejtette ki gondolatait az üggyel kapcsolatban Percy.