A cikk az ASUS megbízásából készült.
2023.8.25 9:10
Olvasási idő 2:06

Vedd elő kedvenc játékod bárhol és bármikor a ROG Ally-val!

TECH-TUDOMÁNY ASUS GAMING KONZOL

A ROG kézikonzoljával soha nem ér véget a szórakozás.

A Republic of Gamers első kézikonzolja új fejezetet hozott el a gaming világába, hiszen a kiváló játékélményt a szabadság felemelő érzésével kombinálja. A ROG Ally ugyanis mindössze 608 grammos, minden szükséges kezelőszerv megtalálható az ergonomikusan kialakított formán, és Windows 11-es operációs rendszert futtat, vagyis a legnépszerűbb játékok mellett rengeteg konzolos cím is elérhető rajta. A kialakításhoz optimalizált hardver, a remek kijelző és a ROG sokéves tapasztalata garancia arra, hogy többé egy percig sem lesz unalmas az utazás, a medence mellől is bedobhatjuk a győztes kosarat és egy perc alatt válthatunk a játék és a munka között bárhol, bármikor.

Forrás Asus

A legújabb címek és az igazi klasszikusok zökkenőmentes meghajtásáról az AMD egyedi megoldása, a Z1 Extreme APU gondoskodik, melyhez 16GB memória és villámgyors SSD tárhely társult, ami MicroSD kártyával tovább bővíthető. A ROG Ally tetején megtaláljuk a ROG Flow szériából már ismert XG Mobile csatlakozót, mely amellett, hogy rengeteg extra portot kínál, akár egy NVIDIA GeForce RTX 4090-es kártya erejével is felruházhatja az apró kézikonzolt, ami így képes olyan játékélményt kínálni, mint a játékosoknak szánt laptopok, asztali gépek vagy éppen a legmodernebb konzolok.

Kiemelt tartalom
Reszkess, Steam Deck! Megérkezett a kihívód, az Asus ROG Ally Reszkess, Steam Deck! Megérkezett a kihívód, az Asus ROG Ally 2023.6.27 14:40

A ROG szakemberei is jól tudták, hogy kiváló játékélményhez nem elég az apró testben megbújó erő, azt a világ elé is kell tárni. A ROG Ally 7 hüvelykes kijelzője 120Hz-es képfrissítésével és magas fényerejével garantálja, hogy bárhol villámgyors tempóra kapcsolhatsz, ráadásul Gorilla® Glass védelemmel is fel lett vértezve, így jól bírja a gyűrődést. A kézikonzol formavilágát és ergonómiáját az elmúlt években tökéletesítették a tervezők, a végleges formát koncepciók sora előzte meg, a végeredmény pedig magáért beszél, hiszen a hosszú órák után is kényelmesen tartható forma mellé precíz kezelőszervek társultak.

Forrás Asus

A klasszikus kézikonzol és az XG Mobile által szolgáltatott asztali számítógép élménye mellett a ROG Ally dobozában megbújik egy apró kiegészítő, mellyel teljes lehet a konzolos élmény. Elég csak az apró állványra állítanunk és egy tévéhez csatlakoztatnunk a kézikonzolt, majd ledölnünk a kanapéra és a vezeték nélküli kontrollerekkel máris indulhatnak a co-op játékok vagy a lenyűgöző grafikával és kiemelkedő történettel rendelkező story-based címek. A Windows 11-es operiációs rendszer eddig ebben a szegmensben nem tapasztalt sokoldalúsággal vértezi fel a ROG Ally-t, hiszen új kedvencünk bármikor befogható levelezésre, irodai alkalmazásokhoz vagy éppen grafikailag kicsit intenzívebb munkákhoz.

Kiemelt tartalom
Paul Atreides a Metal Gear Solidban: a Dűne-játékok nagyon furcsa történelme Paul Atreides a Metal Gear Solidban: a Dűne-játékok nagyon furcsa történelme 2024.4.18 17:46

A sokoldalú felhasználáshoz hozzátartozik az optimalizálás is, mely kulcsfontosságú a megfelelő játékélmény és Windows 11 teljes kiaknázása érdekében. Egy klasszikus PC esetében általában többféle kliens szükséges ahhoz, hogy egy-egy játékot elindítsunk, a ROG Ally azonban az Armoury Crate SE személyében kapott egy „központi irányítópultot”, ahol nem csak rengeteg beállítás és extra funkció érhető el, hanem egy helyen találjuk meg a különféle platformokon elérhető játékainkat. Így egyetlen kattintásra van tőlünk kedvenc autós játékunk az Xbox Game Pass kínálatából, az e-sport címek királya a Steam könyvtárunkból vagy éppen az Epic Games ingyenes heti játéka.

Forrás Asus

Retro és mobilcímek tömkelege érhető el az emulátoroknak köszönhetően, legjobb pillanatainkat pedig a Command Center segédalkalmazásnak hála rögzíthetjük is. A konzol kezelőszervei természetesen személyreszabhatóak és nem maradt el az Aura Sync RGB világítás sem. A bekapcsológombba integrált ujjlenyomat-olvasó ügyel adataink és játékaink biztonságára és kényelmes, valamint villámgyors bejelentkezést tesz lehetővéi a kézikonzol indításakor.

A rendkívül sokoldalú felhasználást és lenyűgöző játékélményt biztosító ROG Ally már elérhető a hivatalos ASUS Online Márkaboltban.