2023.8.22 10:59
Olvasási idő 1:24
Szécsi Krisztián

Úgy tűnik, jövőre komolyan megszervezik azt a fesztivált, aminek ötletéért már 6 éve is börtön járt

TÁRSADALOM FESZTIVÁL VILÁGZENE ZENE

Billy McFarland, a főszervező, csak tavaly szabadult a börtönből.

Épphogy csak kiszabadult a börtönből Billy McFarland, kinek nevéhez a világ egyik legnagyobb kamuja, a Fyre Fesztivál köthető, már megint rendezvényszervezősdit játszana. Bár már tavasszal is belengette a magát üzletembernek nomináló férfi a folytatást, viszont a tegnapi naptól komolyan megkezdődtek a jegyárusítások: jön a Fyre Fesztivál II.

Kiemelt tartalom
Ismét megszerveznék a fesztivált, amivel tucatnyi hírességet és fesztiválozót vertek át – Jöhet a Fyre II? Ismét megszerveznék a fesztivált, amivel tucatnyi hírességet és fesztiválozót vertek át – Jöhet a Fyre II? 2023.4.12 14:35

Bár már alapvetően az elnevezés is egoista, hiszen hogy lehetne bárminek is második része vagy folytatása, ami eredetileg sem került normálisan megszervezésre?

A Fyre Fesztivál még 2017-ben látott napvilágot, amikor McFarland több mint 5000 jegyet adott el egy úgynevezett kéthetes luxus körülmények között tartandó zenei fesztiválra, a Bahamákhoz tartozó Great Exuma szigetére. A férfi a híres rapperrel, Ja Rule-lal ötletelte ki az egész Fyre koncepcióját, majd olyan hírességeket toborozott az esemény promotálásához, mint Kendall Jenner, Emily Ratajkowski és Hailey Bieber, akik készségesen osztogatták is a fesztiválról szóló információkat. A Fyre-re potom 75 ezer dollárért (mai árfolyamon 25 és fél millió forint) lehetett jegyeket venni, melyért cserébe a luxus szállások, kiváló ételek és a paradicsomi környezeten túl olyan illusztris fellépőket ígért McFarland, mint a Blink-182, Pusha T és Lil Yachty, akik egyébként már napokkal a rendezvény kezdete előtt lemondták a fellépéseket. Az emberek étlen-szomjan, fedél nélkül találták magukat a szigeten, melyért McFarlandnek felelnie kellett: hat év börtönt kapott, melyből végül ténylegesen csak négyet kellett letöltenie.

Billy McFarland, a Fyre Fesztivál atyja. Forrás New York Daily News / Contributor

A mostani elképzelés szerint McFarland célja, hogy az eseményt a Karib-tengeren rendezzék meg valamikor 2024 végén. A hivatalos weboldalon eddig semmilyen más konkrét logisztikai részletet nem közölnek, de azt, hogy milyen pluszokat élvezhetnek majd a VIP-jegyet vásárlók, feltétlenül közölniük kellett McFarlandéknak.

A jegyvásárlást bejelentő videóban McFarland azt mondta, hogy a Fyre II ötlete a héthónapos magánzárkában fogant meg benne, de Twitteren, azaz az X-en már azt is közölte Elon Muskkal, hogy jobb, ha felkészül, mert a Fyre III az űrben lesz. Valakinek nagyon hiányozhatott a börtönkoszt, hogy ennyire folytatásokban gondolkozik.

Egyébként ezúttal a jegyárak 799 és 7999 amerikai dollár (282 047-2 823 647 HUF) között mozognak, ha netán valaki kedvet kapna. A további csekély részleteket a fesztivál honlapján találtok.