2023.8.21 12:17
Olvasási idő 0:35
Krajnyák Petra

Véres vegánok "tálcán kínálták magukat" Zamárdiban a strandolóknak

TÁRSADALOM BALATON KLÍMAAKTIVISTÁK VEGÁN

Könyvek helyet az aktivisták most önként fóliázták be saját magukat.

Kivételesen nem könyvekre került fólia Zamárdiban. Három művérrel összekent aktivista várta hústálcába csomagolva a strandolókat vasárnap a büfésoron. A Hungarian Animal Rights Corps (HARC) vegán szervezet legújabb akciójában tetszhalott vegán önkéntesek feküdtek a kedvezményes, „humánus tartásból származó, tanyasi” emberhúst jelző matrica alatt.

Vegán aktivisták akciója Zamárdiban. Forrás Hungarian Animal Rights Corps / 444

Az aktivisták üzenete, hogy nem lehet etikusan állatokat leölni, legyenek is bármilyen jó körülmények között tartva. Nem a körülmények javítása a megoldás, hanem az állatokkal való viszonyunk átértékelése. Tábláikon a „nem lehet humánusan gyilkolni” és a „képzeld magad az áldozat helyébe” feliratok szerepeltek, az arra járók pedig vegyes érzelmekkel fogadták az akciót.

Vegán aktivisták akciója Zamárdiban. Forrás Hungarian Animal Rights Corps / 444

A performansszal szerették volna a hentesek látványának elfogadottságát megkérdőjelezni. Támogatók mellett akadtak azonban, akik a sokkoló látvány gyerekekre gyakorolt hatása miatt aggódtak. Elvégre a partszakasz tele volt gyerekes családokkal.

Vegán aktivisták akciója Zamárdiban. Forrás Hungarian Animal Rights Corps / 444

Szintén a HARC aktivistái árasztottak el tejjel egy Lidl üzletet. Az állati eredetű tejjel fellocsolták padlóval szerették volna felhívni a figyelmet az állatkínzó tejipar káros, pusztító oldalára.