2023.8.8 16:10
Olvasási idő 0:52
Szöllősi Anna

Sorozatos késeléses támadások történnek Dél-Koreában, az Aespa K-pop banda tagját is halálosan megfenyegették

TÁRSADALOM K-POP TÁMADÁS

Dél-Koreában sorra teszik közzé az internetes fórumokon a késelések helyét is idejét, és sajnos nem csak agresszív kanapéhuszárkodásról vagy üres fenyegetőzésről van szó.

Az utóbbi néhány hétben rémisztően megszaporodott az előre bejelentetett késeléses támadások és fenyegetések száma Dél-Koreában: csupán egy hétvége alatt, augusztus 4-e és 6-a között több mint 16 konkrét fenyegetést tettek közzé az interneten, pontos címmel, időponttal, valamint a potenciális áldozatok számával és nemével kiegészülve.  

A támadások előtti figyelmeztetések nagyrészt a férfiak által dominált fórumoldalon, a DC Gallery-n bukkannak fel, a lista pedig egyre csak duzzad, ezért a rendőrség is fokozott készültségben áll.

Szöulban és környékén több fenyegetés is tettlegességig fajult: augusztus 3-án egy 22 éves férfi késsel 14 embert megsebesített, az egyikük, egy 60 év körüli nő belehalt a sérülésekbe, míg július 21-én egy 33 éves férfi teljesen véletlenszerűen támadott meg négy járókelőt egy vasútállomáson, egyiküket halálra késelte.

Az ismert embereket sem kímélik

Egy bejegyzésben a K-pop lánybanda, az Aespa egyik tagját is halálosan megfenyegették.

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

WINTER (@imwinter) által megosztott bejegyzés

„Leszúrom és megölöm az Aespa Winterét, aki 8-án hagyja el az országot“ - írta egy névtelen felhasználó a DV Inside-on, arra célozva, hogy az Aespa augusztus 8-án indult volna az Egyesült Államokba, hogy fellépjen a formációval az Outside Lands fesztiválon. Végül körülbelül tíz rendőrt kellett a helyszínre vezényelni, hogy a lánybanda biztonságban hagyhassa el az országot.