2023.8.8 11:13
Olvasási idő 0:37
Szöllősi Anna

Repülővel tervezel utazni az ősszel? Akkor van egy rossz hírünk

UTAZÁS REPÜLŐJEGY WIZZ AIR

A Wizz Air kénytelen volt törölni egyes repülőjáratait a szeptember-októberi időszakban.

A Pratt & Whitney gyorsított eljárásban ellenőrzi bizonyos GTF hajtóműveit, a vizsgálat pedig érinti a Wizz Air egyes repülőgépeit is. A kötelező ellenőrzés miatt a Wizz Air kénytelen volt változásokat eszközölni a menetrendjében, így egyes járatait törölni kényszerül a szeptember-októberi időszakban – írta meg a cég a 24.hu-nak megküldött közleményében.

A pórul járt utasok számára a légitársaság átfoglalási lehetőséget ajánl fel, vagy választhatják a jegyár 120%-os jóváírását WIZZ-számlán, illetve a jegy vételárának teljes visszatérítését az eredeti fizetési móddal.

A légitársaság azt javasolja, hogyha online közvetítő cégen vagy utazási irodán keresztül foglaltunk jegyet, vegyük fel a kapcsolatot az irodával vagy weboldallal, illetve érdemes csekkolni a spam mappát az is az esetleges menetrendi változásokról szóló e-mailek miatt.

„Az eseményekre a légitársaságnak nincs ráhatása, ugyanakkor a Wizz Air ezúton is elnézést kér az okozott kellemetlenségekért. Számunkra továbbra is utasaink, személyzetünk és repülőgépeink biztonsága a legfontosabb“ – írták a közleményben. 

Egyelőre azt nem tudni, hogy a vizsgálat hány járatot érint, és milyen útvonalakon.