2023.8.4 13:46
Olvasási idő 0:58
Kovács M. Dávid

Metál az ész: egy ikonikus külsejű magyar metálzenész is feltűnik a Call of Duty folytatásában

TECH-TUDOMÁNY BÁTHORY ZOLTÁN CALL OF DUTY FIVE FINGER DEATH PUNCH GAMING

Nicki Minaj, Snoop Dogg és 21 Savage mellé egy magyar név is beesett: a Five Finger Death Punch alapítója, Báthory Zoltán lett a Call of Duty játéksorozat egyik új operátora.

Egy magyar születésű amerikai zenészről, a Five Finger Death Punch nevű zenekarból ismert Báthory Zoltánról mintázták az egyik új operátort a Call of Duty új szezonjában, a Call of Duty: Modern Warfare 2 és a Warznone 2.0 játékokban.

A hírt maga Báthory Zoltán erősítette meg a Facebook-oldalán, majd később csak annyit írt: „Nem kaptam magyar jelvényt az egyenruhámra, de megkaptam a jiu-jitsu fekete övemet és egy pár 5FDP ökölvasat. Kellemes lövöldözést kívánok mindenkinek.“

Báthory Zoltán a Call of Duty nevű videójátékban Forrás Activision

A Szentendréről származó zenész egy Oz nevű, floridai karaktert alakít, aki még a középiskola elvégzése előtt talált egy végzetes biztonsági hibát az amerikai katonai rendszerben. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, Báthoryt az operátorrá váláshoz előbb alaposan befotózták, majd egy testszkennelésen is átesett. Ahogy korábban írtuk, Nicki Minaj, Snoop Dogg és 21 Savage szintén játszhatóvá vált az új szezonban.

Kiemelt tartalom
Nicki Minaj és két másik nagyon híres rapper is apríthat a Call of Duty új szezonjában Nicki Minaj és két másik nagyon híres rapper is apríthat a Call of Duty új szezonjában 2023.7.28 10:06

Báthory Zoltán 1992-ben hagyta el Magyarországot, hogy New Yorkba költözhessen, majd a kétezres évek közepén megalapította a Five Finger Death Punchot, amelynek ritmusgitárosa és fő dalszerzője is egyben. A zenekar neve egyébként egy igen egyértelmű főhajtás Quentin Tarantino Kill Bill filmjei előtt, a zenész maga is hatalmas kungfumozi-rajongó. Jelenleg az Egyesült Államok túlsó felén, Las Vegasban él.

A zenélés mellett Báthory pilótáskodik és egy ideig az űriparban is dolgozott, illetve az övé egy dzsúdzsucu-felszerelést gyártó cég is, az Alpha Dog Combat Gear. Emellett fekete öves dzsúdós, kungfus, és dzsúdzsucuban is jártas – a 2012-es dzsúdzsucu-világbajnokságon ezüstérmet szerzett, és a Pentagon is fegyveres harcászati szakértővé avatta. Állítása szerint sokat tanult himalájai jógiktól és japán szerzetesektől is.