2023.8.3 15:17
Olvasási idő 1:56
Krajnyák Petra

Meryl Streep és Selena Gomez hamarosan együtt nyomoz a gyilkos elmék után - Íme 5 tény az Oscar-díjas színésznőről

Meryl Streep és Selena Gomez hamarosan együtt nyomoz a gyilkos elmék után - Íme 5 tény az Oscar-díjas színésznőről
Forrás Disney+
FILMEK + SOROZATOK DISNEY GYILKOS A HÁZBAN GYILKOSSÁG MERYL STREEP SOROZATOK

Meryl Streep is csatlakozik a Gyilkos a házban sorozathoz, melyben Steve Martin, Martin Short és Selena Gomez fejti meg a rejtvények.

A 3. évadban Charles, Oliver és Mabel (Steve Martin, Martin Short és Selena Gomez alakításában) egy Broadway-show kulisszái mögött folytatják izgalmas kalandjaikat: a színdarab bemutatóján váratlanul elhunyó Ben Glenroy (Paul Rudd) halála után nyomoznak Loretta Durkin (Meryl Streep) segítségével. A rajongók már tűkön ülve várják Meryl Streep szereplését és a 3. évadot, de hogy a visszaszámlálást még izgalmasabbá tegyük, összegyűjtöttünk 5 meglepő tényt, amiket talán még a legnagyobb rajongók sem tudnak  a színésznőről.

Meryl Streep a Gyilkos a Házban új évadában. Forrás Disney+

1. Az igazi neve nem is Meryl Streep

Meryl Streep 1949. június 22-én Mary Louise Streep néven született a New Jersey állambeli Summitban. Nevét édesanyja és nagyanyja után kapta, akiket mindketten Marynek hívtak, valamint édesanyja legjobb barátnője, Louise Buckman után. A Meryl nevet az édesapja találta ki neki, ami annyira ráragadt, hogy igazából sosem hívta senki Mary Louise-nak.

2. Egy ébresztőórán múlt, hogy jogász legyen

1971-ben elvégezte a Vassar College-ot és jelentkezett a jogi egyetemre, de az interjú reggelén véletlenül átaludta az ébresztőt. Streep ezt egy jelnek vette, és úgy gondolta arra utal, hogy más álmokat kell követnie. Végül a Yale School of Drama-ra ment, a többi pedig már történelem.

Meryl Streep a Gyilkos a Házban új évadában. Forrás Disney+

3. Az első filmje után majdnem felhagyott a színészkedéssel

A Meryl Streep: Anatomy of an Actor című könyv szerint Streepnek az 1977-es Júlia című Jane Fonda-filmben játszott kis szerepe kellőképpen rossz élményt jelentett ahhoz, hogy kétségbe vonja a karrierjét.

Rossz volt a parókám, majd a Jane-nel forgatott jelenetből kivették a szavakat és egy másik jelenetben a számba adták – mondta Streep. „Azt gondoltam, szörnyű hibát követtem el, több filmet nem csinálok. Utálom ezt a szakmát.

4. Több nyelven és akcentussal tud beszélni

Ha van valami, amiről Meryl Streep híressé vált, az az, hogy mennyire pontosan el tudja sajátítani a különböző akcentusokat. Attól kezdve, hogy A Vasladyben Margaret Thatchert alakította, egészen a Julia Childig mindenkinek lemásolta a beszédstílusát, a nyelvérzéke pedig még az anyanyelvi beszélőket is képes volt megtéveszteni.

Mielőtt még elkezdte volna ikonikus szerepét a Sophie választásában Meryl heteken át napi több órát tanult lengyelül, majd a forgatáson ezt a nyelvet használta. Később pedig német akcentussal is folyékonyan beszélt lengyelül. Elkötelezettsége kifizetődött, hiszen a Sophie választásában nyújtott alakítása Oscar-díjat hozott neki, és karrierje egyik legemlékezetesebb pillanata lett. Ez a részlet azért is különösen érdekes, mert a Gyilkos a házban 3. évadának egyik jelenetében végigkövethetjük majd, ahogy egy színházi próbán idegessége miatt rendkívül furcsa akcentussal szólal meg.

5. Oscar rekorder

Meryl Streep minden idők legtöbb Oscar-jelöléssel rendelkező színésznője: 21 jelölésnél jár, így jócskán elfáradhat a mutatóujjunk amikor a találati listát görgetjük. Kevésbé ismert tény, hogy az első Oscar-díját egy vécé tetején hagyta. Ezt a díjat az 1979-es Kramer kontra Kramer című filmben nyújtott mellékszerepéért kapta, majd az IMDB szerint valamikor az esti ünneplés alatt a mosdóban felejtette a kis aranyemberét.

Meryl Streep a Gyilkos a Házban új évadában. Forrás Disney+

Hogy milyen meglepetéseket tartogat még nekünk Meryl Streep, az hamarosan kiderül a Gyilkos a házban 3. évadából. A folytatás első két részének premierje augusztus 8-án lesz a Disney+-on, ezután pedig hetente érkeznek az újabb részek.