2023.7.13 16:42
Olvasási idő 0:30
Szöllősi Anna

Folytatódik a ferencvárosi pad-gate, a Mi Hazánk is beszállt a buliba

KÖZÉLET LMBTQ MI HAZÁNK

Alig néhány órával ezelőtt számoltunk be róla, hogy az Amnesty International csütörtökön újra szivárványszínűre festette a híres Tompa utcai padot, szegény pára mostanra megint más színű lett.

A Mi Hazánk Mozgalom budapesti elnöke, Vékony Csongor a pad előtt tartott sajtótájékoztatót, ahol átmázolta a tegnap még barna, ma reggel már szivárványos Tompa utcai padot piros-fehér-zöldre. 

Az MTI beszámolója szerint a Mi Hazánk politikusa az LMBTQ-propaganda és a Budapest Pride betiltását követelte a padnál tartott sajtótájékoztatón. Úgy fogalmazott: bárhol Magyarországon szívesen segítenek „az LMBTQ-színek eltávolításában”, és nem engedik, hogy „ránk erőltessék” az ezek által fémjelzett propagandát.

A jobboldali politikus a Magyar Jelennek elmondta: senki sem akadályozta a festésben, rendőr és közteres sem volt a közelben. Vékony igen rafkós volt: azért a magyar zászló színeire mázolta a padot, mert így ha valaki ismét át akarná festeni, azzal nemzeti jelképet gyalázna meg, amiért a magyar törvények szerint büntetés jár.

A pad kínkeserves kálváriájáról ebben és ebben a cikkünkben írtunk.