2023.7.10 15:44
Olvasási idő 0:38
Maier Péter

Joaquin Phoenixszel jön a Napóleonról szóló film – mutatjuk az első előzetest

FILMEK + SOROZATOK JOAQUIN PHOENIX

A Ridley Scott rendezésében készült film idén Hálaadásra érkezik.

Új film érkezik Napóleonról, amelyet Ridley Scott, az Alien és a Blade Runner BAFTA-díjas rendező-producere jegyez, és David Scarpa írta forgatókönyét. A film, amely még ebben az évben mozikba kerül, a francia vezető hatalomra jutását, valamint Joséphine császárnővel való kapcsolatát mutatja be.

Főszerepben pedig az elmúlt évtizedek egyik legnagyobb színészzsenije: Joaquin Phoenix, aki a Joker óta, mintha a korábbinál is nagyobb elismertségnek örvendene. Josephine-t az a Vanessa Kirby alakítja, akit ismerhetünk többek között Mundruczó Kornél filmjéből, a Pieces of a Womanből is. A szereposztásban Tahar Rahim, Ben Miles, Ludivine Sagnier, Matthew Needham, Youssef Kerkour, Phil Cornwell és Edouard Philipponnat neve is befigyel.

A hivatalos longline szerint „a film eredeti és személyes pillantást vet Napóleon sztorijára és a császárrá válás gyors és kíméletlen folyamatára, a feleségével és egyetlen igaz szerelmével, Joséphine-nel való függőséget okozó és gyakran ingatag kapcsolatának prizmáján keresztül“.

Kiemelt tartalom
Ezeket a filmeket várjuk a legjobban 2024-ben Ezeket a filmeket várjuk a legjobban 2024-ben 2024.1.10 18:04

Az látható, hogy elég komoly csatajelenetekre lehet számítani a filmben, amely november 22-én, Hálaadáskor érkezik a mozikba, majd felkerül az AppleTV+ kínálatába is.