2023.7.6 13:21
Olvasási idő 0:42
Kovács M. Dávid

Megérkezett az első teljes előzetes Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro új filmjéhez, a Megfojtott virágokhoz

Megérkezett az első teljes előzetes Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio és Robert De Niro új filmjéhez, a Megfojtott virágokhoz
Forrás screenshot
FILMEK + SOROZATOK ELŐZETES FILMEK LEONARDO DICAPRIO MARTIN SCORSESE ROBERT DE NIRO

Befutott az első hivatalos előzetes a "Megfojtott virágok" című Scorsese-filmhez, amiben a rendezőlegenda az amerikai bűnüldözés egyik legsötétebb fejezetét tárja fel.

Október 19-én kerül a magyar mozikba Martin Scorsese legújabb rendezése, a Megfojtott virágok (eredeti címén: Killers of the Flower Moon), amelyhez a májusi teaser után immár az első hivatalos előzetes is megérkezett.

A történet az 1920-as években játszódik, nem sokkal azt követően, hogy kiderült: az oklahomai oszázs indiántörzs „művelésre alkalmatlannak“ nyilvánított földje alatt az Egyesült Államok legnagyobb olajkészlete húzódik. A törzs tagjai ezzel hirtelen a világ leggazdagabb embereivé váltak, miközben kalandorok és vállalkozók sokasága lepte el a vidéket, a törzs tagjait pedig egymás után kezdték el lemészárolni.

Az amerikai bűnüldözés legsötétebb fejezetét David Grann több évnyi kutatómunkával egy Megfojtott virágok című kötetben tárta fel, amelyből aztán Martin Scorsese készített filmet, méghozzá Leonardo DiCaprióval és Robert De Niróval a főszerepben, akik mellett olyan nagyágyúk is tűnnek fel, mint Brendan Fraser, Jesse Plemons és Lily Gladstone.

A megtörtént eseményeken alapuló, csaknem három és fél órás western 2023 májusában a cannes-i filmfesztiválon mutatkozott be, és októbertől kerül majd a mozikba világszerte, így Magyarországon is, később pedig az Apple TV-n lesz elérhető.

A Megfojtott virágok filmváltozatának előzetesét itt lehet megnézni: