2023.7.4 15:04
Olvasási idő 1:01
Masszi-Rigó Csilla

Elon Musk szerint nem feltétlenül kéne szavazati jogot adni azoknak, akiknek nincs gyereke

TÁRSADALOM ELON MUSK TWITTER

„A gyermekteleneknek kevés érdekük van a jövőre nézve".

Úgy tűnik, Elon Musk nem lenne ellene, ha a gyermektelen emberektől elevennék a szavazati jogot, a milliárdos rövid és velős Twitter-megjegyzése szerint ugyanis a gyerek nélkül élő felnőtteknek nem igazán érdeke a jövő fejlesztése. 

A posztoló szerint aligha fenntartható a demokrácia a mostani formájában. Forrás Twitter

A megjegyzés azután került ki a milliárdos saját közösségi oldalára, miután egy másik, @fentasyl nevű felhasználó arról posztolt, hogy „a demokrácia valószínűleg hosszú távon nem működőképes a választójognak a szülőkre való korlátozása nélkül. Erre Musk csak egy rövid "Yup"-pal válaszolt, a Tesla-alapító mostanában azonban többször is felvette a Twitteren a kapcsolatot szélsőjobboldali megmondóemberekkel. Szombaton például egy iszlamofób nonprofit szervezet videója alatt, ahol a kommentelők arra céloztak, hogy az egyedülálló fehér nők többségi muszlim országgá változtatják Franciaországot, Musk azt állította: „A gyermekteleneknek kevés érdekük van a jövőre nézve.”

Kiemelt tartalom
Mi lesz az autóval, ami meg akarta váltani a világot? Újabb kínos videók jelentek meg a Tesla Cybertruckról Mi lesz az autóval, ami meg akarta váltani a világot? Újabb kínos videók jelentek meg a Tesla Cybertruckról 2024.1.9 18:03

Elon Musk korábban már többször is kifejezte aggodalmát a csökkenő születési számok miatt. Úgy nyilatkozott, hogy aggasztó, amiért az Egyesült Államokban csökkennek a születési arányszámok, amiért az "okos emberek" egyre kevesebb gyermeket hoznak a világra, 2022-ben pedig a kilenc gyermek édesapjaként számontartott dél-afrikai milliárdos azt mondta, hogy „a születési ráta összeomlása messze a legnagyobb veszély, amellyel a civilizációnak szembe kell néznie.”

„Aggódom a civilizáció miatt, ha nem teremtünk elég embert ahhoz, hogy legalább a létszámunkat fenntartsuk, esetleg egy kicsit növeljük, akkor a civilizáció össze fog omlani... A kérdés, hogy nagy robajjal vagy nyöszörgéssel lesz vége?” 

– mesélte Musk A Fox News egykori műsorvezetőjének, Tucker Carlsonnak. 

Érdekesség, hogy az elmúlt 50 évben majdnem megduplázodott a Föld népessége, Musk kijelentéseit viszont árnyalja, hogy több fejlett országban csökkentek a születésszámok, míg a fejlődő országokban folyamatosan nőttek az elmúlt évtizedek során.