2023.6.30 9:17
Olvasási idő 0:43
Kovács M. Dávid

Taylor Swift és egy magyar maszkmester is az amerikai filmakadémia tagja lehet

FILMEK + SOROZATOK FILMEK OSCAR-DÍJ TAYLOR SWIFT

Forgács Erzsébet maszkmestert is meghívta tagjai közé az amerikai filmakadémia. Ha elfogadja a meghívást, egy magyarral több szavazhat a jövő évi Oscar-díjakról.

Forgács Erzsébet maszkmestert is meghívta tagjai közé az Amerikai Filmtudományi és Filmművészeti Akadémia (AMPAS), amely idén összesen 398 filmes szakembert vesz fel soraiba.

Forgács Erzsébet vezető maszkmester 2023 februárjában. Forrás Szigetváry Zsolt / MTI

Forgács Erzsébet pályája során olyan filmeken dolgozott, mint Az ajtó, a Saul fia, a Napszállta vagy a Csodálatos Júlia. Az MTI híre szerint ezúttal a maszkmesterek és hajstylistok szekciójába kapott meghívást.


Az akadémia honlapján olvasható lista szerint a meghívottak között idén is számos friss Oscar-díjas található, köztük a Minden, mindenhol, mindenkor író-rendező párosa, Daniel Kwan and Daniel Scheinert, a film producere, Jonathan Wang, egyik szereplője, Ke Huy Quan, vagy a Nyugaton a helyzet változatlan rendezője, Edward Berger, valamint operatőre, James Friend.

Az akadémia zenei szekciójába meghívott új tagok között olyan neveket találni, mint Taylor Swift, The Weeknd vagy David Byrne.

Nyolc filmest az akadémia több szekciója is meghívott soraiba, nekik választaniuk kell, hogy melyikhez csatlakoznak.

Taylor Swift a "Taylor Swift | The Eras Tour" detroiti állomásán 2023. június 9-én. Forrás Scott Legato / TAS23 / Getty Images


A Variety szerint a meghívottak 40 százaléka nő, 34 százalékuk kisebbségi csoporthoz tartozik, és 52 százalékuk a nemzetközi filmes életből érkezik, 51 országot képviselve.

Ha mindenki elfogadja a meghívást, a filmakadémia tagjainak száma 10 817-re nő, akik közül 9375-en szavazhatnak majd jövőre az Oscar-díjakra.