2023.7.2 10:02
Olvasási idő 2:19
Kovács M. Dávid

Jenna Ortega újra Ghostface elől menekül, Henry Cavill búcsút int a Vajáknak – ezek lesznek a Netflix júliusi újdonságai

Jenna Ortega újra Ghostface elől menekül,  Henry Cavill búcsút int a Vajáknak – ezek lesznek a Netflix júliusi újdonságai
Forrás Fórum Hungary
FILMEK + SOROZATOK FILMEK NETFLIX SOROZATOK STREAMING

A Sikoly-filmsorozat New York-i folytatásával, Pierce Brosnan apósvígjátékával, a Vaják harmadik évadával, a Bird Box barcelonai spinoffjával és a Fyre fesztivál sztoriját feldolgozó Chris Smith Wham-dokumentumfilmjével bővül júliusban a Netflix kínálata.

WHAM!

A Netflix egyik legnagyobb júliusi dobása minden kétséget kizáróan a platform saját gyártású Wham!-dokumentumfilmje lesz, amelyben George Michael és Andrew Ridgeley archív felvételekkel – köztük számos sosem látott videóanyaggal – idézi fel a brit popduó történetét, és a szemünk láttára csodálkozik rá, hogyan váltak a nyolcvanas évek popikonjaivá. A film rendezője Chris Smith, aki a Fyre fesztiválról és a Robert Downey Sr.-ról szóló dokufilmjeivel vívott ki magának elismerést, illetve producerként a Tiger King sikereiben is jócskán kivette a részét. (Premier: július 5.)

Szélhámos rokonok (The Out-Laws)

Aki bírta Ben Stiller és Robert De Niro kakaskodását az Apádra ütök című vígjátékklasszikusban, annak nagy eséllyel a Szélhámos rokonok is kellemes másfél órát fog nyújtani, amiben a James Bond-filmek sztárjaként igazi alfahímmé váló Pierce Brosnan alakítja a rettegett apóst, aki történetesen egy bankrabló is egyben. A filmben egy Adam Devine által megformált bankigazgató épp élete szerelmét készül feleségül venni, amikor bankját kirabolják, és felmerül benne a gyanú, hogy esetleg a frissen megismert apósjelölt áll az akció mögött. (Premier: július 7.)

Sikoly VI. (Scream VI.)

„New York, new rules“ – ezzel a szlogennel futott be idén a Sikoly-filmsorozat legfrissebb darabja, amely a kaliforniai (egyébiránt fiktív) Woodsboro után New Yorkban folytatódik. A Sikoly 6 ugyanis az előző év elején megjelent reboot eseményei után játszódik, amelynek túlélői – köztük a Melissa Barrera és Jenna Ortega által alakított Carpenter lányok – a keleti parti nagyvárosba menekülnek a szellemmaszkos sorozatgyilkos és a cseppet sem vidám emlékek elől. Csakhogy Ghostface ide is követi őket. Érdemes tudni: mozisorozat történetében ez az első olyan rész, ami Magyarországon 18-as helyett X korhatárban részesült, vagyis a mozik csak este tíz után vetíthették. (Premier: július 8.)

Majdnem húsz: A nagykorúság küszöbén (Nineteen to Twenty)

A Netflix vadiúj romantikus valóságshow-sorozata a koreai Z generációsok világát hozza közelebb. A Majdnem húszban olyan fiatalokat tereltek egy fedél alá, akik egy héten belül húszévesek lesznek, és csak egyetlen szabály van, amit be kell tartaniuk: tilos a randizás. Hogy mi sülhet ki ebből az egészből, egyelőre talány, az mindenesetre beszédes, hogy a koreai reality előzetesében az egyik fiatal úgy fogalmaz: „teljesen érthető dolog azt akarni, ami meg van tiltva“. (Premier: július 22.)

Madarak a dobozban – Barcelona (Bird Box Barcelona)

2018 végén nagyot durrant Sandra Bullock posztapokaliptikus filmje, a Bird Box (magyarul: Madarak a dobozban), amelyben a bolygónkat olyan természetfeletti lények szállták meg, amelyek öngyilkosságra kényszerítenek mindenkit, aki megpillantja őket. Susanne Bier rendezésének spinoffját David és Àlex Pastor készítette el Bird Box Barcelona név alatt, amely ezúttal – ahogy a cím is sejteti – a katalán fővárosba helyezi át az ötletet. (Premier: július 14.)

Vaják (The Witcher) – 3. évad, 2. felvonás

A rajongók két részletben kapják meg a Vaják (The Witcher) harmadik évadát: a június 29-én érkező első felvonás után a második etap július 27-én fut majd be. A szériának némi szomorú apropója is akad, ugyanis Henry Cavillt utoljára láthatjuk Ríviai Geralt szerepében, a főszerepet a továbbiakban Liam Hemsworth alakítja majd. (Premier: július 27.)

Paradise

A beharangozók alapján akár a német filmgyártás következő nagy dobása is lehet a Paradise, amely egyszerre idézi meg Philip K. Dick és David Cronenberg munkásságát. A Kostja Ullmann (Vakrandim az élettel) és Iris Berben (Rosa Roth) főszereplésével forgatott sci-fiben egy férfi akkor ismeri meg annak az időmanipulációs biotech vállalatnak a sötét oldalát, amelynél dolgozik, amikor a felesége egy adósság miatt kénytelen lemondani életének negyven évéről. A film a Müncheni Filmfesztiválon debütált júniusban. (Premier: július 27.)

Ez a cikk csupán egy válogatás a Netflix kapuban álló premierjei közül, az említettek mellett további filmek és sorozatévadok is érkeznek a streamingplatformra, további részletek a szolgáltatás felületén.