2023.6.29 10:20
Olvasási idő 0:52
Maier Péter

PREMIER: „Mindig grindoltam, hogy komolyan vegyenek" – nálunk hallhatod először BatBoy új dalát

PREMIER: „Mindig grindoltam, hogy komolyan vegyenek
Forrás Gold Record
ZENE BATBOY MAGYAR ZENE PREMIER

Míg első számában a pop-punkkal kísérletezett a 17 éves tehetség, a most megjelenő Top Vibe-bal inkább klubzenei irányokba evez.

Nálunk debütál a feltörekvő rapper-énekes, Michael D. Smith, avagy BatBoy második single-je, a Top Vibe. Az új dal egészen más zenei világok felé kacsint, mint a debütáló Engedj el, de a 17 éves tehetség ebben is nagyon komfortosan érzi magát. A friss számhoz szöveges videó is készült, amely itt, a REFRESHER Magyarország oldalán látható először.

Sok külföldi előadót hallgattam, akik a deep house területén is alkotnak és inspirációként szolgáltak ehhez a dalhoz. Azt a flow-t, azokat a dallamokat szerettem volna behozni az itthoni zenébe, amik ezekből megragadtak bennem, a többi inkább freestyle volt

– meséli a dalról az előadó, aki Somogyvári Dániellel, a hazai zenei élet egyik legkeresettebb és legsikeresebb producerével dolgozott a számon. Amit pedig összehoztak, az egészen speciális egyvelege lett különböző klubzenei műfajoknak. Ugyan a szintetizátorok hangzásában, hangulatában megjelenik a fent említett deep house, a dobok ritmikája inkább egy feltekert afrobeat ütemet idéz, és talán a manapság nagyon népszerű dancehall-os r'n'b (vagy r'n'b-s dancehall) is inspirációul szolgálhatott.

BatBoy még csak 17 éves, de már első albumát írja Forrás Gold Record

BatBoy, akinek zenei útját mentorként maga ByeAlex egyengeti, egy egész albummal készül, amely elmondása szerint már célegyenesben van. Nem kell sokat várnunk rá, és abban is biztosak lehetünk, hogy olyan sokszínű lesz, mint amilyet az első két single alapján gondolnánk.

Igyekszem minél több mindent kipróbálni, sok műfajba belenyúlni, a popba, a trapbe, a deep house-ba is. Ez mindenképpen egy kísérletező album lesz