2023.7.8 9:15
Olvasási idő 2:04
Kremmer Magdi

Így legyél magabiztos fürdőruhában – Mert tényleg minden test bikinitest

Így legyél magabiztos fürdőruhában  – Mert tényleg minden test bikinitest
Forrás GETTY IMAGES
ÉLETMÓD NYÁR NYARALÁS TEST TÉMA TESTKÉPZAVAR

Itt a nyár és előkerülnek végre a fürdőruhák. De mi van, ha utálsz bikinibe vagy fürdőnadrágba bújni? Hoztunk nektek néhány hasznos tippet, hogy idén nyáron magabiztos legyél a vízparton!

2023 van, a női magazinok (jó esetben) már nem a leghatékonyabb diétát akarják eladni nekünk, inkább önmagunk szeretetére buzdítanak, a közösségi médiában pedig testpozitív influenszerek és hírességek mutatják meg, hogy igenis oké tökéletlennek lenni. Annak ellenére, hogy ma már sem a plus size, sem pedig a narancsbőrös modellek nem mennek ritkaságszámba, nehéz elfelejteni, hogy hosszú évtizedeken keresztül mit közvetített felénk a szépségipar. Az óriásplakátokon pózoló tökéletes modellek, a tini filmek gyönyörű főszereplői és a fogyást népszerűsítő tévéműsorok elültették a bogarat a fülünkbe, hogy a szépség és a magabiztosság egyenlő a vékonysággal.

Nyáron sokszor különösen nehéz jól érezni magunkat a bőrünkben, hiszen előkerülnek a shortok és az ujjatlanok és nem tudunk a pulcsik és bőszárú nadrágok mögé bújni. Persze a vízparton feszengünk a legjobban, hiszen ott tényleg kendőzetlenül kell megmutatnunk magunkat. Sokan érzik úgy, hogy csak akkor éreznék magukat jól fürdőruhában, hogyha tökéletes alakkal rendelkeznének. Pedig nem kell Victoria’s Secret modellnek lenned ahhoz, hogy fürdőruhát húzhass, hiszen tényleg minden test bikini test. Ha még nem érzed magadat készen a fürdőruhaszezonra, diétázás és edzés helyett a következő tanácsokat fogadd meg!

Találd meg a neked való fürdőruhát

Szerencsére ma már tucatnyi különböző szabás és forma érhető el a boltokban fürdőruhák tekintetében is! Forrás GETTY IMAGES

Ha egyébként is kényelmetlenül érzed magadat fürdőruhában, sokat ront a helyzeten, ha olyan fürdőruha van rajtad, ami nem a megfelelő fazon vagy nem a te stílusod. Járj utána, hogy az alakodon milyen fürdőruha áll a legjobban és válassz kényelmes, tartós darabokat. Ma már rengeteg típusú és stílusú fürdőruha közül választhatunk, szánj időt rá, hogy megtaláld a megfelelőt.

Felejtsd el az őrült diétákat

Semmi értelme sincs egy héttel a nyaralás előtt őrülten edzeni vagy kizárni az összes szénhidrátot. A hirtelen diétázás túlevéshez vezethet, amitől csak méginkább rosszul fogod érezni magadat a bőrödben. És egyébként sem kell megváltoznod ahhoz, hogy fürdőruhát viselhess.

Nézz úgy magadra, ahogy másokra

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Kara Harms (@thewhimsysoul) által megosztott bejegyzés


Gondolom, te sem úgy szoktál sétálni a Balaton-parton, hogy minden szembejövőt végigmérsz és a fejedben kritizálod a kinézetünket. A saját külsőnkkel sokkal többet foglalkozunk, mint bárki más. Próbáld meg tudatosítani magadban, hogy valójában nem érdekli az emberek nagy részét, hogy hogy nézel ki.

Gyakorolj otthon

A fürdőruhaviselés azért is nehéz, mert nem vagyunk hozzászokva ahhoz, hogy gyakorlatilag fehérneműben legyünk emberek között. Elsőre furcsának tűnhet, de sokat segíthet, ha otthon rendszeresen felveszed a fürdőruhádat. Nézegesd magadat a tükörben, mászkálj a lakásban fürdőruhában, szokj hozzá az érzéshez, mielőtt emberek közé mész. Nem hiába szokták mondani, hogy gyakorlat teszi a mestert.
 

Kövess inspiráló embereket

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 

Iskra Lawrence (@iskra) által megosztott bejegyzés


Szerencsére ma már a közösségi média tele van a testünk szeretetére és elfogadására ösztönző tartalomgyártókkal. A tökéletes, szerkesztett képeket feltöltő influenszerek helyett kövess testsemleges vagy testpozitív influencereket. Megan Jayne Crabbe minden videója felüdülés, Iskra exmodellként nagyon jól tudja, hogy milyen kemény tud lenni a szépségipar, Kara Harms posztjaiból pedig árad az önszeretet és az elfogadás.

Engedd el

A legbanálisabb és mégis legnehezebb tippünk az, hogy egyszerűen engedd el. Végső soron az élmények a fontosak és nem az, ahogyan kinézel.

Kövessétek a REFRESHER-t, iratkozzatok fel közösségi csatornáinkra is, hogy ne maradjatok le a folyamatosan frissülő tartalmainkról: @refresherhu néven ott vagyunk a TikTokon, Instagramon, YouTube-on és a Facebookon is!